26376328.jpg

 

Van AWBZ naar WMO (begeleiding en kortdurend verblijf)

 

Per 2015 worden naar verwachting de functies (extramurale) Begeleiding Individueel, Begeleiding Groep, Kortdurend Verblijf geschrapt uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en via de WMO gefinancierd. Wat betekent dit voor zorginstellingen en hoe bent u als zorginstelling voorbereid op het leveren van zorg via de WMO? Nieuwhuis Consult ondersteunt u om goed voorbereid te zijn om wat deze veranderingen van uw organisatie vragen.

 

Hoewel er nog veel onduidelijk is over de exacte invulling van de WMO op de nieuwe functies, is het wel duidelijk welke eisen vanuit de WMO aan zorginstellingen worden gesteld.

 

 

Kwaliteitseisen WMO 

Biedt u nu begeleiding op één van de AWBZ-functies die naar de WMO gaat, dan kunt u hier nu mee aan de slag:

  • Ondernemingsplan, inclusief productenaanbod en WMO-zorgbrochure
  • Klachtenreglement en klachtencommissie
  • Klanttevredenheidsonderzoek
  • Cliëntenraad
  • Certificering kwaliteitssysteem conform ISO 9001, HKZ of ISO Healthcare
  • Voldoen aan transparantie-eisen

Wacht niet af, maar begin nu al!

De verwachting is dat gemeenten in 2014 starten met de implementatie van de nieuwe functies in de WMO. Er zal dan zeker sprake zijn van tijdsdruk. We adviseren daarom om nu al te starten met de voorbereidingen om aan alle eisen te kunnen voldoen.

 

Een eerste stap is een adviesgesprek met één van de adviseurs van Nieuwhuis Consult. Dit is vrijblijvend en geeft vaak al een stuk duidelijkheid over de te volgen strategie. Vul het contactformulier in (laatste tabblad) en we nemen contact met u op.

 

 

Captcha Image

PDF PDF downloaden/ afdrukken

Bijpassende producten

Van PGB naar AWBZ Zorg in Natura

Veel (vooral kleinere) zorginstellingen maken gebruik van PGB zorg en kunnen geen AWBZ Zorg in Natura leveren. Nieuwhuis Consult helpt bij het behalen van uw AWBZ-erkenning om zorg in natura te mogen leveren.

 

HKZ Certificering

De HKZ norm helpt u bij het invoeren van kwaliteitszorg binnen uw zorginstelling. Nieuwhuis Consult helpt u hierbij met kennis en praktische ondersteuning.

 

Aanbesteding Wijkverpleging

Per 2015 worden de functies Verpleging en Verzorging geschrapt uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en via de Zorgverzekeringswet als Wijkverpleging gefinancierd. Wat betekent dit voor zorginstellingen en hoe bent u als zorginstelling voorbereid op het leveren van zorg via Wijkverpleging?