26370624.jpg

ISO 22000

ISO 22000 bevat de eisen aan een managementsysteem voor voedselveiligheid gericht op alle schakels in de voedselketen en de inspectie hiervan.

 

Meer ISO 22000..

HACCP

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Met HACCP worden (potentiƫle) gevaren met betrekking tot de voedselveiligheid beheerst.

 


Meer HACCP..

Eurep GAP

Supermarkten eisen van telers van groente en fruit aantoonbaar veilige producten. Hiervoor is Eurep GAP ontwikkeld. Op dit moment zijn er Eurep GAP protocollen voor diverse agrarische sectoren.

IFS

De International Food Standard (IFS) is opgezet door de Duitse retailers om kwalitetit te eisen in de retailsector.

Meer IFS..

GMP

Om aan te tonen dat er kwalitatief hoogwaardige producten worden geleverd in de Diersector, is deze norm in het leven geroepen.

Meer GMP.. 

VKL

De norm VoedselKwaliteit Loonwerk is een norm op het gebied van voedselveiligheid in het agrarisch loonwerk in alle gewassen.

Meer VKL..