Inloggen

Wachtwoord opvragen

ISO 27002 Informatiebeveiligingsscan

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
advies
opleiding

ISO 27002 Informatiebeveiligingsscan

ISO 27002 Informatiebeveiligingsscan

Informatieveiligheid staat voor veel organisaties hoog op de agenda. Steeds meer wordt vanuit de samenleving gevraagd dat organisaties aantoonbaar hun systemen en werkwijzen beveiligen tegen datalekken en dreiging van buitenaf. Gegevens dienen veilig verwerkt en opgeslagen te worden. Om te toetsen in hoeverre uw organisatie al voldoet aan de gestelde wet- en regelgeving, heeft Nieuwhuis Consult de informatiebeveiligingsscan (IB-scan) conform ISO 27002 ontwikkeld. Deze informatiebeveiligingsscan toetst de huidige situatie binnen uw organisatie aan de norm ISO 27002. De resultaten van de scan worden gebruikt om een advies uit te brengen, in de vorm van een praktisch implementeerbaar Plan van Aanpak.

De internationale norm ISO 27001 ISO 27001 is leidend voor de wet- en regelgeving rondom informatieveiligheid binnen organisaties. De norm ISO 27002 geeft een meer specifieke uitleg over de gestelde eisen vanuit ISO 27001.

Achtergrond ISO 27002 Informatiebeveiligingsscan

De informatiebeveiligingsscan van Nieuwhuis Consult is een speciaal ontwikkelde scan om de huidige situatie binnen een organisatie te meten en deze te toetsen aan de gestelde eisen vanuit ISO 27002. Vanuit de scan krijgt een organisatie een goed beeld in hoeverre zij al voldoet aan de eisen en welke wijzigingen er geïmplementeerd dienen te worden om tot een certificeerbaar niveau te komen.

De certificeerbare norm ISO 27001 omvat de eisen waaraan een organisatie moet voldoen om aan te tonen dat het de wet en regelgeving rondom informatiebeveiliging naleeft. De gegevens van klanten, cliënten en/of patiënten dienen veilig te worden verwerkt en opgeslagen. De norm geeft richtlijnen en normen voor het opstellen, implementeren, onderhouden en verbeteren van de informatiebeveiliging binnen een organisatie. Versie ISO 27002 geeft aanvullende informatie voor het lezen van deze eisen vanuit ISO 27001.

Offerte aanvragen

Informatie aanvragen

Over het adviestraject ISO 27002 Informatiebeveiligingsscan