ISO 27002 InformatiebeveiligingsscanAdvies Opleidingen

ISO 27002 Informatiebeveiligingsscan

ISO 27002 Informatiebeveiligingsscan

Informatieveiligheid staat voor veel organisaties hoog op de agenda. Steeds meer wordt vanuit de samenleving gevraagd dat organisaties aantoonbaar hun systemen en werkwijzen beveiligen tegen datalekken en dreiging van buitenaf. Gegevens dienen veilig verwerkt en opgeslagen te worden. Om te toetsen in hoeverre uw organisatie al voldoet aan de gestelde wet- en regelgeving, heeft Nieuwhuis Consult de informatiebeveiligingsscan (IB-scan) conform ISO 27002 ontwikkeld. Deze informatiebeveiligingsscan toetst de huidige situatie binnen uw organisatie aan de norm ISO 27002. De resultaten van de scan worden gebruikt om een advies uit te brengen, in de vorm van een praktisch implementeerbaar Plan van Aanpak.

De internationale norm ISO 27001 ISO 27001 is leidend voor de wet- en regelgeving rondom informatieveiligheid binnen organisaties. De norm ISO 27002 geeft een meer specifieke uitleg over de gestelde eisen vanuit ISO 27001.

Achtergrond ISO 27002 Informatiebeveiligingsscan

De informatiebeveiligingsscan van Nieuwhuis Consult is een speciaal ontwikkelde scan om de huidige situatie binnen een organisatie te meten en deze te toetsen aan de gestelde eisen vanuit ISO 27002. Vanuit de scan krijgt een organisatie een goed beeld in hoeverre zij al voldoet aan de eisen en welke wijzigingen er geïmplementeerd dienen te worden om tot een certificeerbaar niveau te komen.

De certificeerbare norm ISO 27001 omvat de eisen waaraan een organisatie moet voldoen om aan te tonen dat het de wet en regelgeving rondom informatiebeveiliging naleeft. De gegevens van klanten, cliënten en/of patiënten dienen veilig te worden verwerkt en opgeslagen. De norm geeft richtlijnen en normen voor het opstellen, implementeren, onderhouden en verbeteren van de informatiebeveiliging binnen een organisatie. Versie ISO 27002 geeft aanvullende informatie voor het lezen van deze eisen vanuit ISO 27001.

Offerte aanvragen

Informatie aanvragen

Over het adviestraject ISO 27002 Informatiebeveiligingsscan

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap

General Manager Prince Technologies

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic

CEO Graficom

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen

EHS-coördinator Saint Gobain

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet

CTO Platform 161

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema

Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

Wij werken voor: