Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

OHSAS 18001 certificering arbozorgsysteem

OHSAS 18001 certificering arbozorgsysteem

Op basis van de toenemende vraag uit de markt is er een internationaal als certificeerbare standaard aangeschreven norm voor veiligheidsmanagement: de OHSAS 18001 (OHAS staat voor Occupational Health and Safety Assesment Series).

De OHSAS 18001 geeft de vereisten die aanwezig moeten zijn in een goed veiligheidsmanagementsysteem. De norm is qua opzet gelijk aan de ISO 9001 (versie 2015, kwaliteitsmanagement) en ISO 14001 (milieumanagement).

De OHSAS 18001 wordt toegepast door organisaties die arbeidsrisico’s effectief willen beheersen. Het op te zetten systeem stelt de organisatie in staat om continu te verbeteren.

Offerte aanvragen Brochure downloaden Contact opnemen

Voordelen van OHSAS 18001 certificering

Voordelen van de OHSAS 18001 zijn:

 • de norm is internationaal van aard en niet opgesteld op basis van landelijke wetgeving; conformiteit aan die wetgeving is wel een eis;
 • de norm is voor elk soort organisatie van toepassing;
 • de norm biedt ruimte voor maatwerk: zij dient geïnterpreteerd te worden op basis van de bedrijfsspecifieke situatie;
 • een volgens de OHSAS 18001 opgezet veiligheidsmanagementsysteem is certificeerbaar, waarmee uw inspanningen aantoonbaar worden gemaakt;
 • door goede toepassing van de norm kunt u de zorg voor kwaliteit, milieu en veiligheid in één systeem beheersen.

Transitie naar ISO 45001

Na maart 2021 zijn certificaten op basis van de oude OHSAS18001 niet meer geldig. Dit betekent dat organisaties met een OHSAS certificaat nog drie jaar de tijd hebben om hun kwaliteitsmanagementsysteem om te zetten naar de eisen van ISO45001.

Bedrijven die van plan zijn een nieuw arbomanagementsysteem te certificeren, moeten zich direct op de nieuwe ISO 45001 norm richten.

In het kort

 • internationale norm voor veiligheidsmanagement
 • beheersen van arbeidsrisico's
 • resultaat is een praktisch arbomanagementsysteem
Offerte aanvragen

Persoonlijk contact

Meer weten? Of heeft u vragen? Neem hiervoor gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

0541 661024
info@nieuwhuisconsult.nl Contact opnemen

Waarom Nieuwhuis Consult?

 • Deskundige ondersteuning
 • Ontzorgen waar mogelijk
 • Strak projectmanagement
 • 100 % score bij certificering
 • Praktische oplossingen
 • Focus op verbeteren
 • Gratis oriënterend gesprek
 • Hoge klantwaardering: 9,2

OHSAS 18001 managementsysteem stappenplan

U wilt een arbomanagementsysteem conform OHSAS 18001 en zoekt deskundige ondersteuning? Nieuwhuis Consult levert u die graag. Hiervoor hanteren wij een praktisch model. In 4 fasen behaalt uw organisatie het OHSAS 18001 certificaat. OHSAS certificering die in de praktijk werkt.

Stappenplan opzetten arbomanagementsysteem OHSAS 18001:

Fase 1. Nulmeting

Elk project start met een nulmeting. Dit geeft een helder beeld van de acties, mijlpalen en verplichtingen die minimaal nodig zijn om certificeerbaar niveau tot OHSAS 18001 te bereiken. De duur van de nulmeting is afhankelijk van de organisatie en wordt opgeleverd met een rapportage inclusief presentatie van uitkomsten.

Fase 2. Opzetten arbomanagementsysteem

Nieuwhuis Consult zet het arbomanagementsysteem voor u op. Door continu af te stemmen met de opdrachtgever, dragen we er zorg voor dat we aansluiten bij de praktijk. We voeren alleen noodzakelijke vernieuwingen toe zodat implementatie tot een minimum beperkt blijft. Het resultaat is een handboek arbomanagementsysteem, aangevuld met formulieren, registraties en werkinstructies.

Fase 3. Implementatie arbomanagementsysteem

Het arbomanagementsysteem en de nieuwe procedures worden geïmplementeerd. Denk hierbij aan het uitvoeren van interne audits, kennisgeving aan medewerkers, toepassen nieuwe formulieren, etc.

Fase 4. Externe audit

Nieuwhuis Consult organiseert de externe audit. Wij borgen dat het arbomanagementsysteem aan de eisen van de norm voldoet. Het behaalde certificaat is 3 jaar geldig

Samengevat

 • internationale norm voor veiligheidsmanagement
 • beheersen van arbeidsrisico's
 • resultaat is een praktisch arbomanagementsysteem

Wij bieden u complete begeleiding volgens bovenstaand stappenplan. Na een oriënterend gesprek (op uw bedrijf of telefonisch) zenden wij u graag een offerte op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie via 0541-661024 of info@nieuwhuisconsult.nl.

Ervaringen

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

Informatie aanvragen

Over het adviestraject OHSAS 18001 certificering arbozorgsysteem