Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

OHSAS 18001 certificering arbozorgsysteem

OHSAS 18001 certificering arbozorgsysteem

OHSAS 18001 certificering arbozorgsysteem

Op basis van een al jaren toenemende vraag uit de markt, is er nu eindelijk een internationaal als certificeerbare standaard aangeschreven norm voor veiligheidsmanagement: de OHSAS 18001 (OHAS staat voor Occupational Health and Safety Assesment Series). De OHSAS18001 geeft de vereisten die aanwezig moeten zijn in een goed veiligheidsmanagementsysteem. De norm is qua opzet gelijk aan de ISO 9001 (versie 1994, kwaliteitsmanagement) en ISO 14001 (milieumanagement). De OHSAS 18001 wordt toegepast door organisaties die arbeidsrisico’s effectief willen beheersen. Het op te zetten systeem stelt de organisatie in staat om continu te verbeteren.

Voordelen van OHSAS 18001 certificering

Voordelen van de OHSAS 18001 zijn:

  • de norm is internationaal van aard en niet opgesteld op basis van landelijke wetgeving; conformiteit aan die wetgeving is wel een eis;
  • de norm is voor elk soort organisatie van toepassing;
  • de norm biedt ruimte voor maatwerk: zij dient geïnterpreteerd te worden op basis van de bedrijfsspecifieke situatie;
  • een volgens de OHSAS18001 opgezet veiligheidsmanagementsysteem is certificeerbaar, waarmee uw inspanningen aantoonbaar worden gemaakt;
  • door goede toepassing van de norm kunt u de zorg voor kwaliteit, milieu en veiligheid in één systeem beheersen.

OHSAS 18001 managementsysteem stappenplan

U wilt een arbomanagementsysteem conform OHSAS 18001 en zoekt deskundige ondersteuning? Nieuwhuis Consult levert u die graag. Hiervoor hanteren wij een praktisch model. In 4 fasen behaalt uw organisatie het OHSAS 18001 certificaat. OHSAS certificering die in de praktijk werkt. Stappenplan opzetten arbomanagementsysteem OHSAS 18001

Fase 1. Nulmeting

Elk project start met een nulmeting. Dit geeft een helder beeld van de acties, mijlpalen en verplichtingen die minimaal nodig zijn om certificeerbaar niveau tot OHSAS 18001 te bereiken. De duur van de nulmeting is afhankelijk van de organisatie en wordt opgeleverd met een rapportage inclusief presentatie van uitkomsten.

Fase 2. Opzetten arbomanagementsysteem

Nieuwhuis Consult zet het arbomanagementsysteem voor u op. Door continu af te stemmen met de opdrachtgever, dragen we er zorg voor dat we aansluiten bij de praktijk. We voeren alleen noodzakelijke vernieuwingen toe zodat implementatie tot een minimum beperkt blijft. Het resultaat is een handboek arbomanagementsysteem, aangevuld met formulieren, registraties en werkinstructies. Het handboek kan desgewenst in digitaal voor alle medewerkers beschikbaar worden gemaakt.

Fase 3. Implementatie arbomanagementsysteem

Het arbomanagementsysteem en de nieuwe procedures worden geïmplementeerd. Denk hierbij aan het uitvoeren van interne audits, kennisgeving aan medewerkers, toepassen nieuwe formulieren, etc.

Fase 4. Externe audit

Nieuwhuis Consult organiseert de externe audit. Wij borgen dat het arbomanagementsysteem aan de eisen van de norm voldoet. Het behaalde certificaat is 3 jaar geldig

Offerte aanvragen

Ervaringen

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

Informatie aanvragen

Over het adviestraject OHSAS 18001 certificering arbozorgsysteem