Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

Taak Risico Analyse

Taak Risico Analyse

Taak Risico Analyse

Taak Risico Analyse

In de nieuwe VCA norm neemt de Taak Risico Analyse (TRA) een belangrijke rol in. Middels de TRA worden risico’s voor de uit te voeren werkzaamheden tijdig onderkend en kunnen passende maatregelen nemen. Een Taak Risico Analyse (TRA) wordt uitgevoerd voor routinematige (onderhoud, bediening, schoonmaken) en niet routinematige taken (onverwachte storingen, afwijkingen). Een goed uitgevoerde Taak Risico Analyse (TRA) kan ook inefficiënties in productie of kwaliteitsborging aan het licht brengen. Hiertoe wordt voor alle taken een efficiëntie check uitgevoerd. Het hoofddoel van de Taak Risico Analyse (TRA) is het verhogen van de veiligheid, daarnaast zijn kostenbesparingen te realiseren door verlaging van productie- en kwaliteitsverlies. Door het uitvoeren van een goede Taak Risico Analyse (TRA) kunnen de volgende effecten worden bereikt:

  • het werk wordt eenvoudiger en veiliger
  • er is minder verlies van tijd, ruimte, energie en materiaal
  • kwaliteit en productiviteit wordt verhoogd
  • er wordt beter gebruik gemaakt van machines en gereedschappen
  • er wordt optimaal gebruik gemaakt van kennis en vaardigheden van personeel

Werkwijze van Nieuwhuis Consult

Door middel van de Taak Risico Analyse (TRA) worden voor de specifieke werkzaamheden de bijbehorende risico’s geïnventariseerd en kunnen maatregelen worden vastgesteld om de risico’s te elimineren dan wel te beheersen.

De medewerkers van Nieuwhuis Consult beschikken over ruime expertise om voor uiteenlopende werkzaamheden taak risico analyses op te stellen en deze te vertalen naar de benodigde (beheers)maatregelen.

In onderstaand schema kunt u zien hoe wij de TRA methodiek in uw primaire proces kunnen integreren.

Offerte aanvragen

Ervaringen

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

Informatie aanvragen

Over het adviestraject Taak Risico Analyse

[recaptcha]