24155675.jpg

 

Stoffenmanager - blootstellingsbeoordeling gevaarlijke stoffen

De Stoffenmanager is een instrument waarmee een kwantitatieve schatting gemaakt kan worden van 

de blootstelling van gevaarlijke stoffen via de ademhaling. Bij een juiste toepassing zijn metingen niet noodzakelijk. Dit is mogelijk doordat de Stoffenmanager gebruik maakt van een grote database met de resultaten van  daadwerkelijke metingen. Door uw eigen gegevens goed in te vullen kan de Stoffenmanager deze aan de bestaande metingen relateren en een schatting maken. Deze schatting is vervolgens uw basis om, wanneer nodig, de juiste maatregelen te nemen. Overigens zijn er via de site van de Stoffenmanager meer mogelijkheden dan de kwantitatieve blootstellingsbeoordeling via de ademhaling. Echter, alleen deze module is op dit moment door de Arbeidsinspectie geaccepteerd als volledige blootstellingsbeoordeling. De Stoffenmanager vindt u via www.stoffenmanager.nl


Nieuwhuis Consult ondersteunt u bij het gebruik van stoffenmanager. We bieden kennis voor goede risicobeoordelingen en ontzorgen u bij het complete inventarisatietraject in Stoffenmanager.


 

Achtergrond Stoffenmanager

Gezond en veilig werken met gevaarlijke stoffen is complex. Door continue verandering in wet- en regelgeving, werkpleksituatie en productsamenstelling is actief of compliant stoffenmanagement moeilijk. Stoffenmanager is de praktische brug tussen abstracte wet- en regelgeving en naleving ervan. Stoffenmanager brengt orde en biedt inzicht door alle relevante kennis en informatie te structureren.


De Arbeidsinspectie accepteert de kwantitatieve blootstellingsbeoordeling als een methode om de blootstelling aan gevaarlijke stoffen op de werkplek te evalueren. Ook wordt dit deel van de tool aanbevolen in de Europese REACH Guidance. 


Risicobeoordeling gevaarlijke stoffen door Nieuwhuis Consult 

Nieuwhuis Consult heeft alle kennis in huis om uw risicobeoordeling van de gevaarlijke stoffen aan de huidige wetgeving te laten voldoen. Wij bieden kennis van de praktijk om de risicobeoordeling met Stoffenmanager op een goede manier uit te voeren. Maar u kunt er ook voor kiezen om zelf de inventarisatie uit te voeren, terwijl over uw schouder meekijken en de toetsing uitvoeren. 

 

Captcha Image

PDF PDF downloaden/ afdrukken