Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

ISO 27002 Informatiebeveiligingsscan

ISO 27002 Informatiebeveiligingsscan

Informatieveiligheid staat voor veel organisaties hoog op de agenda. Steeds meer wordt vanuit de samenleving gevraagd dat organisaties aantoonbaar hun systemen en werkwijzen beveiligen tegen datalekken en dreiging van buitenaf. Gegevens dienen veilig verwerkt en opgeslagen te worden. Om te toetsen in hoeverre uw organisatie al voldoet aan de gestelde wet- en regelgeving, heeft Nieuwhuis Consult de informatiebeveiligingsscan (IB-scan) conform ISO 27002 ontwikkeld. Deze informatiebeveiligingsscan toetst de huidige situatie binnen uw organisatie aan de norm ISO 27002. De resultaten van de scan worden gebruikt om een advies uit te brengen, in de vorm van een praktisch implementeerbaar Plan van Aanpak.

De internationale norm ISO 27001 is leidend voor de wet- en regelgeving rondom informatieveiligheid binnen organisaties. De norm ISO 27002 geeft een meer specifieke uitleg over de gestelde eisen vanuit ISO 27001.

Offerte aanvragen Brochure downloaden Contact opnemen

Achtergrond ISO 27002 Informatiebeveiligingsscan

De informatiebeveiligingsscan van Nieuwhuis Consult is een speciaal ontwikkelde scan om de huidige situatie binnen een organisatie te meten en deze te toetsen aan de gestelde eisen vanuit ISO 27002. Vanuit de scan krijgt een organisatie een goed beeld in hoeverre zij al voldoet aan de eisen en welke wijzigingen er geïmplementeerd dienen te worden om tot een certificeerbaar niveau te komen.

De certificeerbare norm ISO 27001 omvat de eisen waaraan een organisatie moet voldoen om aan te tonen dat het de wet en regelgeving rondom informatiebeveiliging naleeft. De gegevens van klanten, cliënten en/of patiënten dienen veilig te worden verwerkt en opgeslagen. De norm geeft richtlijnen en normen voor het opstellen, implementeren, onderhouden en verbeteren van de informatiebeveiliging binnen een organisatie. Versie ISO 27002 geeft aanvullende informatie voor het lezen van deze eisen vanuit ISO 27001.

Offerte aanvragen Brochure downloaden Contact opnemen

In het kort

 • snel inzicht in uw stand van zaken
 • praktisch plan van aanpak
 • eerste stap naar ISO 27001 certificering
Offerte aanvragen

Persoonlijk contact

Meer weten? Of heeft u vragen? Neem hiervoor gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

0541 661024
info@nieuwhuisconsult.nl Contact opnemen

Waarom Nieuwhuis Consult?

 • Deskundige ondersteuning
 • Ontzorgen waar mogelijk
 • Strak projectmanagement
 • 100 % score bij certificering
 • Praktische oplossingen
 • Focus op verbeteren
 • Gratis oriënterend gesprek
 • Hoge klantwaardering: 9,2

Samengevat

 • snel inzicht in uw stand van zaken
 • praktisch plan van aanpak
 • eerste stap naar ISO 27001 certificering

Voor aanvullende informatie over de Informatiebeveiligingsscan ISO 27002 en informatie over ISO 27001 kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Ervaringen

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

Informatie aanvragen

Over het adviestraject ISO 27002 Informatiebeveiligingsscan