Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

Erkenning branddetectiebedrijf

Erkenning branddetectiebedrijf

Een goed functionerende brandmeldinstallatie kan van levensbelang zijn. Om zo'n brandmeldinstallatie te mogen ontwerpen, installeren en onderhouden moet men een officieel branddetectiebedrijf zijn. Hiervoor moet men officieel erkend zijn conform de Regeling Brandmeldinstallaties.

Offerte aanvragen Brochure downloaden Contact opnemen

Installatie van brandmelders

Een brandmeldinstallatie is een belangrijke installatie. In het bouwbesluit wordt geëist dat in nieuwbouw woningen en gebouwen diverse brandmelders worden geïnstalleerd. Ook wordt steeds vaker door de overheid, brandweer of de gemeente geëist dat er een brandmeldinstallatie in bestaande gebouwen worden geïnstalleerd. Deze brandmeldinstallaties mogen alleen door een erkend branddetectiebedrijf ontworpen worden. Daarnaast mag het erkende branddetectiebedrijf deze installatie ook installeren en jaarlijks controleren. De installatie geschiedt volgens de NEN 2535 en de jaarlijkse controle en onderhoud is verplicht volgens de NEN 2654. Door deze controle wordt de continuïteit van de brandmeldinstallatie gewaarborgd.

Certificering tot erkend branddetectiebedrijf

Nieuwhuis Consult adviseert en begeleidt installatie- en brandbeveiligingsbedrijven die erkend branddetectiebedrijf willen worden. Hiervoor moet worden voldaan aan de Regeling Brandmeldinstallaties en dient het bedrijf te werken volgens een kwaliteitssysteem conform ISO 9001. Wij helpen bedrijven om op een zeer praktische manier aan deze normen te voldoen. Bedrijven die aan deze voorwaarden hebben voldaan mogen het logo "Erkend Branddetectiebedrijf" voeren.

Offerte aanvragen Brochure downloaden Contact opnemen

In het kort

 • in 5 stappen naar een erkend branddetectiebedrijf
 • ontwerpen, installeren en controleren van installaties
 • officiële erkenning conform 'Regeling Brandmeldinstallaties'
Offerte aanvragen

Persoonlijk contact

Meer weten? Of heeft u vragen? Neem hiervoor gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

0541 661024
info@nieuwhuisconsult.nl Contact opnemen

Waarom Nieuwhuis Consult?

 • Deskundige ondersteuning
 • Ontzorgen waar mogelijk
 • Strak projectmanagement
 • 100 % score bij certificering
 • Praktische oplossingen
 • Focus op verbeteren
 • Gratis oriënterend gesprek
 • Hoge klantwaardering: 9,2

Stappenplan

Om een erkend branddetectiebedrijf te worden hoeft u niet opnieuw het “wiel” uit te vinden. Nieuwhuis Consult heeft een ruime ervaring in de installatietechniek en op het gebied van de Regeling Brandmeldinstallaties. Wij begeleiden u op basis van het volgende stappenplan naar het certificaat Branddetectie:

1. Nulmeting en plan van aanpak

Door middel van een Quick scan op uw bedrijf krijgt u inzicht in de eisen van de Regeling Brandmeldinstallaties en in hoeverre u op dit moment al voldoet aan de eisen. Resultaat van deze nulmeting is een plan van aanpak, waarin de verdere activiteiten worden vastgelegd om het certificaat Branddetectie te behalen.

2. Kwaliteitshandboek

Het kwaliteitshandboek verzorgen wij geheel voor u. Onze consultant bespreekt met u de benodigde procedures, instructies en keuringsformulieren en snijdt ze op maat voor uw bedrijf. Ons uitgangspunt hierbij is: zo praktisch mogelijk.

3. Instructie personeel

Uw medewerkers worden geïnstrueerd over veranderingen in werkwijzen en procedures in een tweetal sessies.

4. Implementatie

Onze consultant is uw coach bij het in de praktijk brengen van het kwaliteitssysteem.

5. Proefaudit

Nadat het systeem is ingevoerd controleert onze consultant of het systeem goed werkt in de praktijk. Als dit positief is, wordt de certificerende instantie uitgenodigd.

Samengevat

 • in 5 stappen naar een erkend branddetectiebedrijf
 • ontwerpen, installeren en controleren van installaties
 • officiële erkenning conform 'Regeling Brandmeldinstallaties'

Wij bieden u complete begeleiding volgens het bovenstaande stappenplan. Na een oriënterend gesprek op uw bedrijf zenden wij u graag een op maat gesneden offerte.

Ervaringen

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

Informatie aanvragen

Over het adviestraject Erkenning branddetectiebedrijf