Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

ZKN Keurmerk

ZKN Keurmerk

Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) introduceert met het ZKN Keurmerk een kwaliteitssysteem, dat op het gehele functioneren van de kliniek betrekking heeft. Naast de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel worden ook de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie, klanttevredenheid en de afhandeling van wachttijden getoetst.

Voor de patiënt en de medisch specialist geeft dit keurmerk inzicht of aan de eisen is voldaan. Die eisen zijn o.a. in samenspraak met de Inspectie voor de Gezondheidszorg vastgesteld. KIWA-Certificatie en Keuringen borgt als onafhankelijke instituut het certificeringproces. De toetsing wordt periodiek herhaald. De kliniek behoudt het keurmerk van de brancheorganisatie ZKN alleen bij blijvend voldoende resultaat.

Achtergrond ZKN Keurmerk

Consumenten die bij hun zoektocht naar een betrouwbare oogkliniek door de bomen het bos niet meer zien, hebben een flinke steun in de rug gekregen. In Nederland moet elke ooglaserkliniek die lid is van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) een keurmerk dragen. "Zo willen we het kaf van het koren scheiden", zegt secretaris Thijs Udo van de koepel van particuliere klinieken in Nederland.

Nieuwhuis Consult ondersteunt klinieken om aan de strenge eisen van de ZKN te voldoen. Deze worden geïntegreerd in een kwaliteitssysteem, waardoor borging van de maatregelen en continue verbetering is zekergesteld.

Werkwijze

Wat kan Nieuwhuis Consult voor u betekenen:

  • uitvoeren nulmeting om de huidige situatie ten opzichte van de toetsingscriteria te beoordelen
  • opzetten kwaliteitssysteem conform de eisen van ZKN Keurmerk
  • advies en training op het gebied van kwaliteitszorg en implementatie van de ZKN toetsingscriteria
  • uitvoeren documentbeoordeling van reeds opgezette kwaliteitssystemen
  • uitvoeren proefaudit om goed voorbereid te zijn op de audit van KIWA

Offerte aanvragen

Ervaringen

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

Informatie aanvragen

Over het adviestraject ZKN Keurmerk

[recaptcha]