Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek

Nieuwhuis Consult heeft een systematiek ontwikkeld waarmee u per klant de tevredenheid en aanverwante zaken kunt laten meten: De Kwaliteit- en KlanttevredenheidsIndex. Onze methode voldoet aan de eisen die het INK-model en ISO 9001: 2015 stellen aan het meten van klanttevredenheid. Voor het opzetten van de klanttevredenheidsindex in uw organisatie, doorlopen we met uw organisatie het stappenplan tot implementatie.

Offerte aanvragen Brochure downloaden Contact opnemen

Stappenplan klanttevredenheidsonderzoek

Stap 1: vooronderzoek

Samen met u stellen we de doelstelling van de klanttevredenheidsmeting, de opzet en de planning vast. Belangrijk hierbij is uw primair proces, kritische succesfactoren en klantcontactmomenten per proces. Minimaal zo belangrijk is echter de feedback naar de organisatie; hoe kunnen de scores worden teruggekoppeld aan de medewerkers; hoe komt het onderwerp op de managementagenda terecht? Betrokkenheid van medewerkers en management is essentieel voor het initiëren van het verbeterproces.

Stap 2: ontwikkeling vragenlijsten

De resultaten van het vooronderzoek worden door Nieuwhuis Consult vertaald in concrete vragenlijsten. Suggesties van medewerkers zijn welkom en vergroten het draagvlak voor verbetering van de klanttevredenheid. De kracht van ons concept is dat we uitgaan van de meest essentiële zaken. Ook hier geldt: Less is More. Zeer uitgebreide onderzoeken leiden er in de praktijk vaak toe dat medewerkers door de bomen het bos niet meer zien en mensen zich gaan verdiepen in pietluttige details, terwijl het gaat om de hoofdlijnen. We zullen daarom grof beginnen. Wanneer de organisatie de lol van het instrument inziet, dan komt de honger naar meer details vanzelf.

Stap 3: Uitvoering klanttevredenheidsmeting; telefonisch, via internet of middels een persoonlijk gesprek

Nieuwhuis Consult stelt in overleg met u vast welke meetmethode voor uw doelgroep het meest geschikt is. Wij hebben zeer goede ervaringen met meting middels een persoonlijk gesprek en telefonische enquêtes. Daarnaast is ook internet inmiddels een vertrouwd meetinstrument. Afhankelijk van de doelgroep en de situatie kiezen we met u de meest passende methode. Desgewenst nemen wij u al het werk van de klanttevredenheidsmeting uit handen. Maar ook coaching van uw eigen medewerkers in het uitvoeren van de meting is mogelijk.

Stap 4: rapportage

De resultaten van de klanttevredenheidsmeting ontvangt u in en helder rapport, dat mondeling wordt toegelicht. De resultaten worden met het management vertaald naar een actieplan met verbeterdoelstellingen.

Stap 5: verbeteringen doorvoeren

De conclusies en verbetervoorstellen worden teruggekoppeld aan de medewerkers in de organisatie. Doordat ze betrokken zijn bij het onderzoek, zullen medewerkers gemotiveerd zijn om deze handschoen op te pakken en verbeteringen door te voeren. Herhaal de meting periodiek, om te controleren of verbetermaatregelen effect hebben. Een jaarlijkse frequentie ligt voor de hand, maar ook kan gekozen worden voor regelmatige metingen die gekoppeld zijn aan gebeurtenis (aankoop, projectafronding, klacht).

In het kort

 • meet uw klanttevredenheid
 • duidelijk stappenplan
 • deskundig advies van onze consultants
Offerte aanvragen

Persoonlijk contact

Meer weten? Of heeft u vragen? Neem hiervoor gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

0541 661024
info@nieuwhuisconsult.nl Contact opnemen

Waarom Nieuwhuis Consult?

 • Deskundige ondersteuning
 • Ontzorgen waar mogelijk
 • Strak projectmanagement
 • 100 % score bij certificering
 • Praktische oplossingen
 • Focus op verbeteren
 • Gratis oriënterend gesprek
 • Hoge klantwaardering: 9,2

Samengevat

 • meet uw klanttevredenheid
 • duidelijk stappenplan
 • deskundig advies van onze consultants

Interesse? Vraag ons om nadere informatie via info@nieuwhuisconsult.nl, telefoonnummer 0541-661024 of vraag een offerte aan.

Ervaringen

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

Informatie aanvragen

Over het adviestraject Klanttevredenheidsonderzoek