Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen – MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - MVO

Organisaties realiseren zich dat ondernemerschap niet alleen gaat om het creëren van economische waarde, maar dat het ook een geweldige bijdrage kan leveren aan de oplossing van nijpende maatschappelijke vraagstukken zoals het milieu en goede sociale verhoudingen. In eerste instantie geldt dat voor de maatschappelijke vraagstukken die direct raken aan de eigen operaties van ondernemingen. Indirect mag verwacht worden dat ondernemerschap een positieve uitwerking heeft op de eerlijke verdeling van welvaart, de naleving van mensenrechten in brede zin en andere maatschappelijke behoeften.

Offerte aanvragen Brochure downloaden Contact opnemen

Wat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) houdt in dat ondernemerschap mede gericht wordt op het voorkomen en oplossen van dergelijke maatschappelijke vraagstukken. MVO kenmerkt zich door innovatie en efficiency, oog voor maatschappelijke ontwikkelingen, het vinden van de juiste balans tussen de verschillende effecten van de bedrijfsvoering, transparantie over de werkwijze en werken aan draagvlak bij de stakeholders. De principes die hierbij gehanteerd worden staan goed verwoord in de OESO Richtlijnen. Nu komt het aan op devertaling van deze principes naar de praktijk van alledag.

Kennisdeling en samenwerking tussen de verschillende maatschappelijke actoren is bij MVO van belang. Dit betreft het bedrijfsleven, (zowel het midden- en kleinbedrijf als het grootbedrijf), de niet-gouvernementele organisaties, de goede doelen organisaties en andere maatschappelijke organisaties, de verschillende overheden, samenwerkingsverbanden, koepelorganisaties en verenigingen. De ondertekenaars van het manifest willen aan deze kennisdeling en samenwerking hun bijdrage leveren.

MVO Nederland, het kenniscentrum voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, wordt door Nieuwhuis Consult beschouwd als een waardevol kader, waarbinnen kennis en ervaring uitgewisseld kan worden en deze samenwerking kan worden bevorderd.

In het kort

 • ondernemerschap gericht op maatschappelijke verantwoordelijkheid
 • Deskundig advies en begeleiding door onze specialisten
Offerte aanvragen

Persoonlijk contact

Meer weten? Of heeft u vragen? Neem hiervoor gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

0541 661024
info@nieuwhuisconsult.nl Contact opnemen

Waarom Nieuwhuis Consult?

 • Deskundige ondersteuning
 • Ontzorgen waar mogelijk
 • Strak projectmanagement
 • 100 % score bij certificering
 • Praktische oplossingen
 • Focus op verbeteren
 • Gratis oriënterend gesprek
 • Hoge klantwaardering: 9,2

Werkwijze afgestemd op uw organisatie

De werkwijze van Nieuwhuis Consult is afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever. De rol van Nieuwhuis Consult varieert van coach en adviseur tot uitvoerder, projectleider of interim manager. Voor alle werkzaamheden op het gebeid van MVO wordt vooraf een duidelijke offerte en afspraken gemaakt.

Aan de basis van de dienstverlening van Nieuwhuis Consult staat gedegen kennis. Kennis over uiteenlopende bedrijven en sectoren, producten en diensten. Kennis over bedrijfsvoering, ondernemerschap en bedrijfsprocessen. Onze ervaren adviseurs komen met oplossingen die passen bij uw situatie, voor elke organisatie.

Samengevat

 • ondernemerschap gericht op maatschappelijke verantwoordelijkheid
 • Deskundig advies en begeleiding door onze specialisten

Interesse? Vraag ons om nadere informatie via info@nieuwhuisconsult.nl, telefoonnummer 0541-661024 of vraag een offerte aan.

Ervaringen

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

Informatie aanvragen

Over het adviestraject Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen – MVO