23696448.jpg

 

 

Afvalpreventieonderzoek

Afvalpreventie leidt tot een zuinig gebruik van grond- en hulpstoffen. In feite komt het neer op het verbeteren van de efficiency. In veel bedrijven liggen nog volop kansen om met afvalpreventie milieu- en financieel voordeel te boeken. Overige voordelen zijn verbetering van het imago van de organisatie en een betere relatie met de overheid.

 

Vragen die tijdens een afvalpreventieonderzoek worden beantwoord zijn: of er binnen uw bedrijf geen onnodig afval ontstaat? Of u een volledig overzicht heeft van de kosten van afvalstromen?

 

 

 

Achtergrond afvalpreventieonderzoek

Tijdens de productie en de uitvoering ontstaat afval en / of uitval. Het ontstaan van afval en / of uitval is over het algemeen een kostbare bezigheid. Afval en / of uitval kost grondstoffen, energie, machine-uren, personeelsuren en levert niets op. Integendeel, het afvoeren van of het verwerken van afval kost ook nog weer geld. Het ontstaan van afval is bij veel organisatie een belangrijk milieuaspect. Het voorkomen van afval levert dus financiƫle winst, maar ook winst op het gebied van milieu op.

 

Werkwijze

Een snelle en effectieve manier om een inschatting te maken van het besparingspotentieel is een zogenaamde 'preventie quick scan'. Tijdens deze quick-scan wordt uw hele organisatie door Nieuwhuis Consult doorgelicht op kansgebieden voor kostenbesparing door afvalpreventie.
De Nederlandse overheid stimuleert onderzoeken op het gebied van afvalpreventie. Uiteraard zal Nieuwhuis Consult voor u onderzoeken of u gebruik kunt maken van bestaande subsidiemogelijkheden.

 

Meer weten? Vul hieronder het contactformulier in of bel 0541-661024.

 

 

Captcha Image

PDF PDF downloaden/ afdrukken