Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

Hygiënecodes – branchegericht

Hygiënecodes - branchegericht

Alle bedrijven, die voedingsmiddelen en dranken produceren, bewerken, behandelen, opslaan, transporteren, bereiden of uitserveren moeten voldoen aan wettelijke voorschriften m.b.t. hygiëne en voedselveiligheid.

Om hieraan te kunnen voldoen moet de organisatie maatregelen nemen, die gericht zijn op het voorkomen en van voedselveiligheidsgevaren.

De te nemen maatregelen kunnen worden opgesteld door elk bedrijf specifiek of door de branche-organisatie waarbij het bedrijf is aangesloten. Bedrijven die zich bezighouden met productie of bewerking van voedingsmiddelen en dranken zullen veelal een eigen voedselveiligheidssysteem hebben ingericht volgens de HACCP-criteria, omdat hun situatie vaak te specifiek is om zich te kunnen baseren op een door hun branche-organisatie opgestelde hygiënecode.

Bedrijven in de primaire sector en zij die zich bezighouden met opslag/transport en het op de markt brengen van voedingsmiddelen en dranken (al dan niet na bereiding voor uitserveren) kunnen zich meestal richten op een door hun branche-organisatie uitgewerkte hygiënecode. Hoewel de hygiënecodes worden opgesteld door de brancheorganisaties zelf is de naleving ervan voor bedrijven in die branche verplicht, als zij geen eigen voedselveiligheidssysteem hebben opgezet en ingevoerd. De VWA houdt toezicht op naleving van de wet, maar ook van de hygiënerichtlijnen.

Nieuwhuis Consult kan u ondersteunen met het opstellen en implementeren van een bedrijfshandboek volgens de van toepassing zijnde Hygiënecode. Tevens kunnen we de invoering van maatregelen begeleiden, die nodig zijn om aan de gestelde wettelijke eisen en de eisen van de hygiënecode te voldoen.

Offerte aanvragen Brochure downloaden Contact opnemen

Meer weten? Neem contact met ons op

Interesse? Vraag ons om nadere informatie via info@nieuwhuisconsult.nl, telefoonnummer 0541-661024 of vraag een offerte aan.

In het kort

 • voorkomen van voedselveiligheidsrisico's
 • beheersen van voedselveiligheidsrisico's
 • deskundig advies van onze consultants
Offerte aanvragen

Persoonlijk contact

Meer weten? Of heeft u vragen? Neem hiervoor gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

0541 661024
info@nieuwhuisconsult.nl Contact opnemen

Waarom Nieuwhuis Consult?

 • Deskundige ondersteuning
 • Ontzorgen waar mogelijk
 • Strak projectmanagement
 • 100 % score bij certificering
 • Praktische oplossingen
 • Focus op verbeteren
 • Gratis oriënterend gesprek
 • Hoge klantwaardering: 9,2

Ervaringen

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

Informatie aanvragen

Over het adviestraject Hygiënecodes – branchegericht