Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

Keuren medische apparatuur NEN-EN-IEC 62353

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

NEN EN IEC 62353 voor keuren medische apparatuur

Voor het keuren van elektrische apparaten kennen we de NEN 3140. Voor medische elektrische apparaten is er een aanvullende norm, die net even iets verder gaat: NEN-IEC 62353. Deze norm geldt voor apparaten die gebruikt worden in medische ruimten. Je kunt dan denken aan ziekenhuizen, zorginstellingen, maar ook bijvoorbeeld tandartspraktijken. Op het moment dat medische elektrische toestellen worden aangeschaft mag u ervan uitgaan dat ze voldoen aan de minimale eisen voor veiligheid. Maar hoe weet u of de apparatuur daadwerkelijk veilig in gebruik genomen kan worden? Zijn er verborgen defecten of verborgen transportschade? En hoe test u of de toestellen tijdens de gebruiksduur, ook na onderhoud, veilig blijven functioneren? Al deze zaken komen aan de orde in de NEN EN IEC 62353

In november 2014 is er een nieuwe editie van de norm NEN EN IEC 62353 gepubliceerd. Hierin is een aantal nieuwe en gewijzigde onderwerpen opgenomen. Zo laat de nieuwe norm ook een vereenvoudigde inspectie van bestaande apparatuur toe op basis van IEC 60601-1. En er worden bijvoorbeeld hogere lekstromen toegestaan voor bepaalde apparatuur (zoals mobiele röntgen)

 

Training voor keuren van medische apparatuur volgens NEN EN IEC 62353

Ook alle wijzigingen en nieuwe onderwerpen van de norm IEC 62353 komen tijdens de training aan bod. Zo worden er in de herziene norm een aantal nieuwe en aangepaste meetmethoden beschreven, zijn er voor bepaalde toestellen hogere lekstromen toegestaan (interessant voor praktijken met mobiele röntgenapparatuur) en worden er in de norm nu ook richtwaarden voor isolatieweerstand gegeven.

Nieuwhuis Consult verzorgt speciaal voor keurmeesters die al bekend zijn met de NEN 3140 een training voor het keuren volgens de NEN-EN-IEC-62353

Meer informatie over de training: keuren medische apparatuur volgens NEN EN IEC 62353

Ervaringen

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu