Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

Cursus AED

Cursus AED

Met een Automatische Externe Defibrilators kunnen levens gered worden, míts deskundig toegepast. Deze praktijktraining geeft vaardigheden om een AED goed te kunnen gebruiken. Een opleiding Basis-BHV, inclusief reanimatie is een verplichte vooropleding.

Inhoud van de cursus AED

Automated External Defibrillators, oftewel AED's, zijn cruciaal in de cirkel voor overleving, omdat ze een snelle defibrillatie kunnen bieden als iemands hart ophoudt met slaan. In Nederland overlijden per jaar ruim 15.000 mensen door plotselinge hartstilstand. De oorzaak van een circulatiestilstand ligt meestal in het ontstaan van kamer fibrilleren, een ritmestoornis die resulteert in stilvallen van het hart als bloedpomp. De voornaamste reden waarom een reanimatie in zulke gevallen mislukt, is dat de defibrillatie schok te laat komt. Globaal daalt hierdoor de kans op overleving elke minuut met 10%. Onderzoek door het AMC in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting en het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Directoraat Politie, laat zien dat mensen zonder medische of paramedische opleiding na een korte training verantwoord kunnen optreden met behulp van de automatische externe defibrillator (AED). AED's zijn gemakkelijk te gebruiken draagbare apparaten die automatisch een schok toedienen aan de patiënt zonder hartslag, en in handen van een getrainde eerste hulp verlener, betekent dat in veel gevallen het hart kan worden gedefibrillateerd voordat de ambulance arriveert, waardoor de kans op overleving wordt vergroot (tot wel 40-50%). Tijdens de cursus, waarin theorie en praktijk worden afgewisseld worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Hoe analyseert een AED het hartritme
  • De benadering van een patiënt door een AED-hulpverlener
  • De algemene stappen voor het gebruik van de AED
  • Inzicht over het belang van het niet aanraken van de patiënt tijdens analyse, opladen of stroomstoot
  • Indien ‘geen stroomstoot geadviseerd’, controleren van de pols en eventueel beginnen met reanimeren
  • Bijzondere omstandigheden die aangepaste handelingen vereisen
  • Controle en onderhoud van een AED

Doelgroep Aan te stellen Bedrijfshulpverleners en Eerste Hulp verleners. Vooropleiding : recente diploma basis BHV of EHBO met reanimatie aantekening.

Leerdoel Wereldwijd onderzoek heeft aangetoond dat zinvol overleven na een hartaanval optimaal is bij een goed functionerende "keten van overleven" Deze bestaat uit: een snelle alarmering, tijdige reanimatie, tijdige aanvullende professionele hulp en zo vroeg mogelijke defibrillatie. In deze cursus leert de Eerste Hulp verlener om AED in de praktijk toe te passen.

Werkvorm Behandelen van theorie, maar met name praktijkoefening met de AED.

Duur ½ dag.

Certificaat AED-certificaat na goed afleggen theorie- en praktijktoets.

Wijze van aanbieden De cursus wordt in-company georganiseerd. Cursisten leren werken met de eigen AED-apparatuur. Meer weten? Vul hieronder het contactformulier in of bel 0541-661024.

Prijs Op aanvraag.

Data en inschrijven

Offerte aanvragen

Ervaringen

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

Informatie aanvragen

Over de opleiding Cursus AED