Training ISO 9001:2015 transitieAdvies Opleidingen

Training ISO 9001:2015 transitie

In september 2015 is de norm ISO 9001 herzien en is de nieuwste versie uitgebracht. Dit betekent dat er binnen uw organisatie en kwaliteitsmanagementsysteem het nodige gaat veranderen. De training ISO 9001 transitie geeft u handvatten voor het werken met de nieuwe norm en het aanpakken van de wijzigingen. We behandelen praktische methoden en tools om invulling te geven aan de ISO 9001:2015 wijzigingen zodat u daadwerkelijk aan de slag kunt met uw kwaliteitssysteem.

Inhoud van de training

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod: ISO 9001: 2015 stap voor stap toegelicht: Certificering en overgangstermijnen de wijzigingen uitgelicht:

 • HLS (High Level Structure)
 • Omgeving- en contextanalyse
 • Behoeften en verwachtingen van stakeholders
 • Risicoanalyse en -management
 • Leiderschap en de rol van de kwaliteitscoördinator
 • Risico gebaseerd auditen
 • Management review
 • Verplichte documentatie en procedures

Afslanken van uw huidige kwaliteitssysteem Aan de slag op basis van praktische toelichting en instrumenten Gedurende de dag zal er in interactieve werksessies op praktische wijze invulling gegeven worden aan de theorie.

Meer informatie

Resultaat Na de training heeft u inhoudelijk inzicht in de nieuwe norm ISO 9001:2015 en de wijzigingen. Daarnaast heeft u handvatten aangereikt gekregen om volgens een praktische aanpak de wijzigingen te realiseren. U kunt meteen aan de slag om uw organisatie door de transitie te leiden.

Doelgroep

 • u bent van plan om een kwaliteitssysteem te implementeren op basis van ISO 9001 en u wilt weten wat daarbij komt kijken
 • u wilt weten welke impact de wijzigingen hebben op uw huidige kwaliteitssysteem
 • u wilt uw kwaliteitssysteem transformeren van de ISO 9001:2008 norm naar de nieuwe ISO 9001:2015 norm
 • u bent op zoek naar praktische methoden en tools om invulling te kunnen geven aan de wijzigingen u bent geïnteresseerd in de wijze waarop u uw kwaliteitssysteem beter kunt laten aansluiten op de praktijk

Werkvorm Onze trainers zijn eveneens adviseurs en kunnen daardoor een goede vertaalslag maken tussen theorie en praktijk. Hier maken zij tijdens hun trainingen gebruik van door met u mee te denken over praktische toepassingen van kwaliteitsonderdelen, waarin zij ook adviseren. Niet enkel droge theorie, maar de nadruk op de praktische vertaling van theorie naar praktijk tijdens interactieve werksessies gedurende de dag.

Duur 1 dag

Wijze van aanbieden De cursus op basis van open inschrijving vindt plaats in Alphen aan den Rijn en Apeldoorn.

De training kan als incompany georganiseerd worden voor groepen vanaf 3 personen. De trainer komt op uw locatie en spitst de training toe op de op uw organisatie van toepassing zijnde wijzigingen en vragen.

Prijs € 495,- exclusief BTW, inclusief certificaat en lunch.

Datum & locatie

Alle data & locaties

Offerte aanvragen

Meer weten?

Informatie aanvragen

Over de opleiding Training ISO 9001:2015 transitie

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic

CEO Graficom

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remco Vriesema

Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen

EHS-coördinator Saint Gobain

Wij werken voor: