Training RisicomanagementAdvies Opleidingen

Training Risicomanagement

Voor het inrichten van het kwaliteitssysteem zou risicomanagement centraal moeten staan. Het uitgangspunt voor het inrichten van zowel uw kwaliteitssysteem als uw gehele organisatie, is de manier waarop u omgaat met risicomanagement. Nieuwhuis Consult gaat verder dan uitsluitend voldoen aan de norm ISO 9001:2015, risicomanagement dient geïntegreerd te worden in de basis van de organisatie. Waarom zou u een kwaliteitsonderdeel in stand houden als u hierbij niet de risico’s en kansen voor uw organisatie erkent en benut.

De training risicomanagement van Nieuwhuis Consult geeft u praktische handvatten om uw risicomanagement op te zetten en te integreren. Met deze training kunt u , naast het voldoen aan de ISO 9001:2015 norm, verbeteringen voor uw organisatie genereren die waarde toevoegen aan uw bedrijfscontinuïteit.

Inhoud training risicomanagement

Tijdens de training wordt ingegaan op de nieuwe norm ISO 9001:2015 en het belang van risicomanagement aan de basis van uw kwaliteitssysteem en uw organisatie. De dag is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

Tijdens de training wordt ingegaan op de nieuwe norm ISO 9001:2015 en het belang van risicomanagement aan de basis van uw kwaliteitssysteem en uw organisatie. De dag is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  1. Introductie risicomanagement

  2. Risicomanagement proces

  3. Het niveau van risicomanagement

  4. Risico’s inventariseren

  5. Risico’s managen

  6. Betrokkenheid en draagvlak risicomanagement

Meer informatie training risicomanagement

Resultaat Na het volgen van de training weet u wat risicomanagement inhoud. U bent in staat risicomanagement te implementeren in uw eigen organisatie, zodanig dat deze van toegevoegde waarde is voor verbetering van uw organisatie en daarmee uw kwaliteit. Daarnaast kunt u aan de slag met de implementatie van risicomanagement op strategisch én operationeel niveau binnen uw organisatie en u weet hoe u risicomanagement kunt implementeren in uw huidige kwaliteitssysteem.

Aan de hand van een praktische en interactieve werksessie heeft u tijdens deze training al de eerste risico’s en kansen geïnventariseerd voor uw organisatie en u ontvangt praktische handvatten waarmee u deze kunt managen en monitoren ten behoeve van een succesvolle implementatie van risicomanagement.

Doelgroep

Kwaliteitsmanagers, kwaliteitscoördinatoren, kwaliteitsmedewerkers, interne auditoren, externe auditoren die;

  • de inrichting van hun organisatie meer structuur willen geven aan de hand van risicomanagement
  • risicomanagement met toegevoegde waarde willen implementeren en daarmee willen voldoen aan de ISO 9001:2015 norm.

Werkvorm Onze trainers zijn eveneens adviseurs en kunnen daardoor een goede vertaalslag maken tussen theorie en praktijk. Hier maken zij tijdens hun trainingen gebruik van door met u mee te denken over praktische toepassingen van kwaliteitsonderdelen, waarin zij ook adviseren. Niet enkel droge theorie, maar de nadruk op de praktische vertaling van theorie naar praktijk tijdens interactieve werksessies gedurende de dag.

Duur 1 dag, van 9.00 tot ongeveer 15.00 uur

Wijze van aanbieden Maandelijks vindt de cursus op basis van open inschrijving plaats in Alphen aan den Rijn en Apeldoorn. In overleg kan de cursus ook op een andere locatie gepland worden.

De training kan als incompany georganiseerd worden voor groepen vanaf 3 personen. De trainer komt op uw locatie en spitst de training toe op de op uw organisatie van toepassing zijnde wijzigingen en vragen.

Prijs € 395,- p.p. exclusief btw en inclusief lunch

Locatie & Datum

Datum & locatie

Alle data & locaties

Offerte aanvragen

Meer weten?

Informatie aanvragen

Over de opleiding Training Risicomanagement

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen

EHS-coördinator Saint Gobain

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic

CEO Graficom

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remco Vriesema

Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

Wij werken voor: