Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

Workshop HKZ-Kleine Organisaties

Workshop HKZ-Kleine Organisaties

Workshop HKZ-Kleine Organisaties in 4 dagen

Nieuwhuis Consult biedt een vierdaagse workshop aan, waarbij u de handvatten worden aangereikt om uw organisatie klaar te stomen voor certificering volgens de norm HKZ-Kleine Organisaties. U voert uw eigen nulmeting uit en ontwikkelt de documenten voor uw handboek HKZ-KO te ontwikkelen. Tijdens de lesdagen krijgt u de theorie uitgelegd en aan de hand van opdrachten maakt u zelf de benodigde documenten voor uw certificering.

Bij het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem is het belangrijk om de eigen organisatie-/werkprocessen als uitgangspunt te nemen en niet de HKZ-normen. Het HKZ-certificatieschema kan wel als referentiekader dienen. Door de werkwijze van de organisatie als uitgangspunt te kiezen, krijgt het kwaliteitsmanagementsysteem vorm vanuit de dagelijkse praktijk en daarmee wordt het een herkenbaar en werkbaar systeem. Tevens wordt de samenhang tussen de verschillende processen duidelijk en daarmee ook de invloed van medewerkers op hun eigen, maar zeker ook op elkaars werk.

Workshop HKZ-Kleine Organisaties in 4 dagen

Tijdens de workshop leert u in aantal dagen de principes van de HKZ certificering. U leert zelf de documenten opstellen die noodzakelijk zijn voor uw handboek.

Dag 1: Nulmeting, systeemontwerp en plan van aanpak Theorie over de achtergrond van HKZ certificering en het handboek . Aan het begin van het traject houdt u een nulmeting op uw locatie om de huidige stand van zaken in kaart te brengen.

Dag 2: Opzetten kwaliteitssysteem Achtergronden over wet- en regelgeving en de eisen waaraan uw kwaliteitssysteem moet voldoen. U leert de basisprincipes van een kwaliteitssysteem en krijgt handvatten om deze voor uw eigen organisatie te schrijven en de wijzigingen in uw organisatie te integreren.

Dag 3: Implementatie U ontvangt informatie over het HKZ handboek en voorbeelden van procedures en (veiligheids)instructies die opgezet dienen te worden. De theorie over het schrijven van een handboek wordt aangereikt en u leert hoe u zelf uw handboek kunt schrijven. Daarnaast informeert Nieuwhuis Consult u over de manier waarop u de wijzigingen doorvoert in uw organisatie.

Dag 4: Proefaudit door Nieuwhuis Consult Deze laatste cursusdag vindt plaats op uw eigen locatie. Hiervoor wordt een aparte afspraak gemaakt met de docent. De docent beoordeelt de documenten die u hebt opgesteld en voert een proefaudit uit. Aan de hand van deze proefaudit krijgt u aanwijzingen om de puntjes op de i te zetten en uw bedrijf gereed te maken voor certificering.

Indien u naar aanleiding van de workshop aanvullend advies wenst, dan helpen wij u natuurlijk graag verder tegen een gereduceerd tarief.

Meer informatie

Doelgroep Kleine organisaties die willen voldoen aan de eisen volgens HKZ en hun HKZ certificering willen behalen.

Leerdoel Deelnemers worden opgeleid om zelf documenten te kunnen opleveren die benodigd zijn voor het HKZ handboek.

Werkvorm Doceren theorie, wettelijk kader , normen en technieken. Voor aanvang van de workshop wordt ter voorbereiding een nulmeting uitgevoerd binnen de eigen organisatie.

Duur 4 dagen, verdeeld over 4 weken.

Startdata en locatie De cursus wordt georganiseerd op locatie in Utrecht. In overleg kan de workshop ook op andere locaties in het land gegeven worden.

Om u aan te melden voor de workshop, klikt u op het tabblad 'Inschrijven'. Hier vult u uw gegevens in en na aanmelding ontvangt u een email met de beschikbare data.

Certificering Na het volgen van de workshop is uw de basis gelegd voor het behalen van uw HKZ certificering. Verder advies en de certificering zelf is niet bij de workshop inbegrepen.

Prijs € 2000,- excl BTW, incl. cursusmateriaal.

Indien u naar aanleiding van deze workshop aanvullend advies wenst, dan bieden wij u hiervoor een gereduceerd tarief.

Offerte aanvragen

Ervaringen

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

Informatie aanvragen

Over de opleiding Workshop HKZ-Kleine Organisaties

[recaptcha]