Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

Training Interne Auditor ISO 14001

Training Interne Auditor ISO 14001

Milieuaudits vormen binnen elke organisatie een nuttig intern instrument om de goede werking van het milieuzorgsysteem te evalueren. Het beoordelen van de doeltreffendheid van het systeem en het controleren of de gestelde milieudoelstellingen zijn gehaald, staan hierbij centraal. Deze training leidt milieuauditors op conform ISO 14001.

Details Brochure downloaden

Wat is ISO 14001: 2015?

De ISO 14001:2015 norm is gericht op het beheersen en verbeteren van de prestaties van een organisatie op milieugebied zowel binnen de organisatie als in de gehele keten. Het doel van ISO 14001:2015 is om continue verbetering te realiseren op het gebied van milieu en duurzame bedrijfsvoering. Er wordt gekeken naar het huidige milieubeleid, de relevante milieuaspecten die de organisatie belast en de maatregelen die de organisatie neemt om deze belasting te beheersen of te reduceren. In de praktijk blijkt dat een goed inzicht in de milieurisico’s en de juiste beheersmaatregelen leiden tot kostenbesparing binnen de organisatie. Een goed milieumanagementsysteem levert dus voordelen op!

Trainingsdata en -locaties

De Training Interne Auditor ISO 14001: 2015 wordt aangeboden bij u op locatie als incompanycursus aan groepen vanaf 4 personen.

Het actuele cursusprogramma kunt u opvragen via opleidingen@nieuwhuisconsult.nl. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u bellen met 0541-661024.

Details Brochure downloaden

In het kort

Prijs€ op aanvraag - incompany
Opleidingsduur1 dag
Certificaatcertificaat van deelname
Offerte aanvragen

Persoonlijk contact

Meer weten? Of heeft u vragen? Neem hiervoor gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

0541 661024
info@nieuwhuisconsult.nl Contact opnemen

Waarom Nieuwhuis Consult?

 • Locaties door heel Nederland
 • Praktijkgericht
 • Open inschrijvingen: 95% gaat door
 • Gratis annuleren
 • Hoge waardering door cursisten: 8,6

Cursusdetails

Inhoud cursus

Het uitgangspunt is dat u de opgedane kennis direct in de praktijk kunt toepassen. Het programma bestaat derhalve uit een theorie- en een praktijkdeel, waarin de volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Normkennis rond ISO 14001;
 • Het proces van milieuauditing, vanaf de planning tot en met de afhandeling en verificatie;
 • systeemkundig-, milieukundig- en wettelijk kader;
 • Oefenen van de voorbereiding van een milieuaudit;
 • Waarnemen en beoordelen van interne- en externe milieuaspecten;
 • Rapportage van een milieuaudit;
 • Uitvoeren van een milieuaudit.

Meer informatie

Deze training is bedoeld voor kwaliteits- en/of milieucoördinatoren en door het management aangewezen functionarissen die interne audits uit gaan voeren op gebied van ISO 14001.

Het doel van deze training is deelnemers kennis te laten nemen van de theorie die de basis is voor de uit te voeren audit, en de uitvoering van een audit oefenen De uitkomsten van milieuaudits geven mogelijkheden tot verbetering van de milieuprestaties van de organisatie. In de ISO 14001-norm wordt het regelmatig uitvoeren van milieuaudits verplicht gesteld. Het uitvoeren van milieuaudits is lastig en wordt met name geleerd door praktijkervaring op te doen. Een grondige theoretische basis hierbij is echter onontbeerlijk. Die basis wordt tijdens deze training gelegd, waarbij er tevens veel aandacht is voor vaardigheidstraining.

Deze cursus wordt incompany verzorgd.

Samengevat

Prijs€ op aanvraag - incompany
Opleidingsduur1 dag
Certificaatcertificaat van deelname

Vraag ons trainingsprogramma op via opleidingen@nieuwhuisconsult.nl of bel naar 0541-661024. Graag beantwoorden we uw vragen en kijken hoe we onze training kunnen aanpassen op uw vraag.

Ervaringen

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

Informatie aanvragen

Over de opleiding Training Interne Auditor ISO 14001