0909_nieuwhuisconsult_495.jpg

Lean Workshop : gratis kennismaken met Lean

De workshop Kennis maken met Lean is een heel laagdrempelige inleiding op Lean Management. In korte tijd ervaren deelnemers hoe het toepassen van Lean methoden leidt tot concrete en meetbare verbetering. De lean workshop wordt op maat gegeven voor productiebedrijven, bouw, overheid, zorg of diensten.


Tijdens de gratis lean workshop ervaren de deelnemers dat ze in korte tijd ingrijpende verbeteringen kunnen realiseren; dat de  principes van Lean ook uitstekend toepasbaar zijn in kantoor- en andere niet-productieomgevingen en dat de focus op het verkorten van doorlooptijden enorm helpt.
Inhoud van de lean workshop

In de lean workshop wordt een werkproces nagespeeld. Bijvoorbeeld een productieomgeving of een administratief proces. Een aantal productiejaren in een denkbeeldige onderneming worden gesimuleerd. Aan het eind van elk jaar wordt met de behaalde resultaten feedback gegeven over het achterliggende jaar. Met sterk gefocuste verbeterondersteuning veranderen en verbeteren de deelnemers hun onderneming. Vervolgens spelen zij het volgende productiejaar.Tijdens de lean workshop ervaart u direct verspilling en herkent u verbeterpunten. Aan de hand van Lean methoden en technieken verbeteren we de situatie keer op keer. Deelnemers staan verbaast over de resultaten die hierdoor worden behaald!


Programma van de lean workshop
• Welkom en inleiding op Lean Management
• Start van het spel
• Evaluatie en leerpunten 

Doelgroep

Iedereen die kennis wil maken met het begrip Lean Management

 

Leerdoel

Verkrijgen van enthousiasme om Lean methoden toe te gaan passen. Ervaren dat de Lean methoden in elke omgeving toepasbaar zijn.

 

Werkvorm

Workshop waarin de workshopleider samen met u door het proces van Lean Management gaat en waarbij u de mogelijkheid hebt uw vaardigheden te toetsen.

 

Duur

0,5 dag


Wijze van aanbieden

Open inschrijving en incompany


Prijzen en locaties

Gratis, locatie Veenendaal.
Incompany op aanvraag.


De Lean workshop is bedoeld voor directie en topmanagement van organisaties. Per organisatie kunnen maximaal 2 personen kosteloos kunnen deelnemen. Zijn er meer belangstellenden in uw organisatie, neem dan even contact met ons op.


Captcha Image

PDF PDF downloaden/ afdrukken

Bijpassende producten

Lean Management

Nieuwhuis Consult ondersteunt organisaties bij het toepassen van Lean-management. Centraal staat de eigen verantwoordelijkheid van de organisatie; wij facilliteren en ondersteunen. Hiervoor hebben we een bedrijfseigen aanpak ontwikkeld. Wij lichten u graag vrijblijvend toe op welke manier Lean-management toegevoegde waarde gaat bieden voor uw organisatie. 

Opleiding Lean Management Basis

Aanvullend op de workshop nemen de leidinggevenden en medewerkers die actief aan de slag gaan met Lean Management deel aan de opleiding Lean Management Basis. Alle procesbetrokkenen zullen hierdoor de verbeteringen herkennen en kunnen plaatsen in het Lean-denken & doen. Deelnemers worden gemotiveerd en persoonlijk betrokken bij het Lean-programma.