Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

Inspectiesysteem arbeidsmiddelen

Inspectiesysteem arbeidsmiddelen

In samenwerking met KEMA heeft Nieuwhuis Consult een keuringssysteem ontwikkeld, dat inspeelt op de behoefte aan erkende keuring van arbeidsmiddelen. Met het inspectiesysteem van Nieuwhuis Consult krijgt u een instrument in handen om de arbeids-middelen van uzelf en uw klanten jaarlijks te keuren. Op deze manier kunt u de Arbowet als kans benutten. Voor de volgende categorieën arbeidsmiddelen verzorgen wij reeds het inspectiesysteem en keurmeesteropleidingen:

  • landbouwmachines
  • tuin- en parkmachines
  • elektrisch materieel
  • elektrische installaties
  • materieel reiniging en recycling
  • klimmaterieel
  • bouwmachines
  • elektrotrekkers
  • huisvuilwagens

Achtergrond Inspectiesysteem Arbeidsmiddelen

De keuringen binnen het Inspectiesysteem arbeidsmiddelen worden uitgevoerd volgens wettelijke normen, zoals vastgelegd in de Richtlijn Arbeidsmiddelen, de NEN 3140 en de Wegenverkeerswet. Het periodiek keuren van arbeidsmiddelen is vanuit de Arbowet verplicht. Niet alleen elektrisch handgereedschap, maar ook motorisch aangedreven materieel en rijdend materieel valt hier onder.

Werkwijze van Nieuwhuis Consult

Om erkend keuringsbedrijf te worden moet(en) de keurmeester(s) een opleiding “keurmeester landbouw-, tuin- en parkmachines” en een opleiding "keurmeester elektrische arbeidsmiddelen conform NEN 3140" met goed gevolg hebben afgelegd. Maar daarnaast moet het keuringsbedrijf een kwaliteitssysteem hanteren voor de keuringen. Een onafhankelijk certificeringsinstituut controleert of dit inspectiesysteem voldoet aan de Criteria voor Toezicht. Nieuwhuis Consult verzorgt voor u zowel het inspectiesysteem als de opleiding keurmeester arbeidsmiddelen.

Offerte aanvragen

Ervaringen

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

Informatie aanvragen

Over het adviestraject Inspectiesysteem arbeidsmiddelen

[recaptcha]