Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

Nieuwhuis Consult: uw partner in organisatieontwikkeling

Search
Generic filters
Exact matches only

Nieuwhuis Consult is een succesformule, verpakt in een organisatieadviesbureau dat in 2001 is opgericht door Eddy Nieuwhuis.

Al jaren blijkt de praktische en kwaliteitsbewuste aanpak van Nieuwhuis Consult een houvast voor veel instellingen en ondernemers.

Kern van de organisatie is een hecht team van ervaren adviseurs en trainers. Hierin zijn kennis, inzicht, veel praktische ervaring en kwaliteitsbewuste ideeën samengevoegd. De adviseur kan een beroep doen op ervaren specialisten op het gebied van kwaliteitszorg, arbo, informatiebeveiliging en MVO. Een goed op elkaar ingespeeld team vol kennis en enthousiasme. Zowel de adviseurs als de meeste specialisten zijn bij Nieuwhuis Consult in dienst. Vanuit Denekamp, Alphen aan den Rijn en Groningen beschikt Nieuwhuis Consult over een landelijke dekking.

Filosofie

Nieuwhuis Consult heeft vanaf haar oprichting één motto, zijnde haar filosofie:
“voor elke vraag betreffende organisatie, management en structuur kunnen instellingen en organisaties bij ons terecht”.

Haar missie is daarom duidelijk:
“het creëren van een uniek netwerk waar organisaties terecht kunnen indien zij zelf onvoldoende specialisme voor bepaalde vraagstukken in huis hebben”.

Onze adviseurs helpen u om uw organisatie beter te laten functioneren.
Niet voor niets presenteren wij ons daarom als: partners in organisatieontwikkeling.

Maatwerk advies en training

Op deze website krijgt u een indruk van onze adviesproducten en trainingen. Naast ‘standaard’ diensten en trainingen ligt onze prioriteit bij maatwerk. Want iedere klant en ieder organisatievraagstuk is uniek. In de praktijk zien wij dat onze kracht ligt in de mix van specialismen: kwaliteit, management, informatiebeveiliging, veiligheid/arbeidsomstandigheden en milieuzorg.

Wil een organisatie zich verbeteren, dan is alleen een rapport of handboek van een adviseur niet voldoende. Wij helpen het management om de voorgestelde verbeteringen door te voeren in de organisatie en te borgen. Dit kan omdat iedere adviseur bij Nieuwhuis Consult ook trainer is.

De inhoud van de trainingen is met name gericht op bewustwording. Wij houden uw medewerkers graag een spiegel voor, waarna ze worden geacht mee te denken in resultaatgerichte oplossingen. Wilt u meer weten over ons uitgebreide pakket adviestrajecten en trainingen? Neem dan contact met ons op.

Werkwijze

Voor elk project hanteren wij dezelfde aanpak. Vanaf het eerste contact willen wij graag nader kennis maken in een open, geheel vrijblijvend gesprek. Zo leert u het gezicht van de consultant kennen en krijgen wij een beeld van uw organisatie. Als duidelijk is wat uw wensen zijn en de doelen van een project zijn vastgesteld, brengen wij een maatwerk offerte uit. Desgewenst werken wij bij projecten met ‘turn-keyprijzen’. Dan weet u vooraf wat onze ondersteuning tijdens traject gaat kosten.

Elk project start met een nulmeting. Deze geeft beide partijen een duidelijk beeld van de huidige situatie ten opzichte van de gestelde doelen. Vanaf de start van het project willen wij sámen, in nauw overleg, de stappen zetten om tot het uiteindelijke streven te komen. Dit kan een mogelijke certificering zijn. Maar dit is voor ons nimmer een doel op zich, maar een logisch gevolg van het doorvoeren van verbeteringen.

Op het moment dat het doel wordt bereikt, controleren wij de borging van de veranderingen. Na terugkoppeling van eventuele opmerkingen wordt het project afgerond. In een afrondend gesprek zullen we samen de toegevoegde waarde van het project vaststellen.

Adviseurs

Onze adviseurs worden continu beoordeeld. Bij deze beoordeling leggen wij de lat hoog.

Enkele concrete voorbeelden waaraan een adviseur van Nieuwhuis Consult dient te voldoen zijn:

 • in staat zijn aan te voelen en te onderkennen wat een relatie wil of nodig heeft;
 • in staat zijn een behoefte te vertalen in een duidelijk plan van aanpak en oplossing;
 • een hechte relatie met klanten op te bouwen en te onderhouden;
 • relaties blijven ondersteunen, ook buiten de projecten;
 • het behalen van een 100% score bij certificeringen;
 • het behalen van slagingspercentages van >95% bij cursussen.

Kortom: een partner in de ontwikkeling van uw organisatie!

Vacatures

Gezocht: bevlogen adviseurs!
Solliciteren bij Nieuwhuis Consult is een eerste stap naar een intensieve samenwerking tussen drie partijen: tussen jou, Nieuwhuis Consult en de klant. Samenwerking tussen mensen. We hebben allemaal onze eigen deelbelangen: jij zoekt kansen voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Wij zoeken enthousiaste, nieuwsgierige professionals die kiezen voor een organisatie die zich qua werksfeer en ambitie duidelijk onderscheidt van andere adviesbureaus. En onze klant zoekt waar hij recht op heeft: de beste oplossingen voor ondersteuning van zijn bedrijfsprocessen. Die belangen vinden en voeden elkaar in de inspirerende werkomgeving van Nieuwhuis Consult.
Ben jij onze nieuwe PARTNER IN ORGANISATIEONTWIKKELING?

Wegens sterke groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar:

Vacature: ADVISEUR MANAGEMENTSYSTEMEN

(standplaats Alphen a/d Rijn, werkgebied Midden/West Nederland)

De adviseur als sleutel tot succes

Nieuwhuis Consult voert adviesprojecten uit op het gebied van kwaliteitszorg, veiligheid, arbo, informatiebeveiliging en MVO. Kijk op onze website om een indruk te krijgen van deze werkzaamheden. De adviseur is hier echter de belangrijke sleutel tot succes. Onze adviesproducten zijn hierbij onze instrumenten; organisatieverbetering het doel.

Wat je doet?

Als adviseur werk je zelfstandig of met één of meerdere collega’s. Je vervult de rol van adviseur binnen projecten bij de opdrachtgevers op het gebied van kwaliteitszorg, informatiebeveiliging, arbo, milieu, lean of procesverbetering. Je bent medeverantwoordelijk voor het behalen van het eindresultaat en veelal vervul je de rol van projectleider. Je maakt zelfstandig adviesrapportage(s), managementsystemen en projectplannen. Je verzorgt daar waar nodig presentaties en je begeleidt mensen bij het in gang gezette implementatietraject. Je schuwt hierbij niet om zelf de handen uit mouwen te steken, waarbij je het op te leveren resultaat nimmer uit het oog verliest.

Wat verlangen wij?

Als adviseur heb je ten minste 3 jaar ervaring en heb je een HBO / Academische opleiding afgerond met bij voorkeur een bedrijfskundige achtergrond. Daarnaast beschik je over relevante (implementatie) kennis en ervaring met het invoeren van managementsystemen zoals ISO 9001, ISO 27001, HKZ, ISO 14001, ISO 13485, Ohsas 18001 of VCA.  Je hebt een brede interesse in risico’s binnen de organisatie en weet risicomanagement op een praktische wijze te vertalen naar de behoefte van de klant. Je beschikt over een commerciële instelling. Ervaring in het verzorgen van trainingen is een pré. Ervaring in diverse opkomende branches zoals medical industrie en ICT is een pré.Op dit moment zijn we nadrukkelijk op zoek naar een adviseur die ons kan helpen onze groeiambities te verwezenlijken. We denken aan een persoon die commercieel denkt en aantoonbare resultaten heeft behaald binnen het vakgebied van Nieuwhuis Consult. Ook jonge professionals met enkele jaren ervaring zouden prima in dit profiel kunnen passen.

Tot slot beschik je over de basisvaardigheden noodzakelijk voor het goed functioneren als extern adviseur (initiatief, klantgerichtheid, sensitiviteit en commerciële vaardigheden). Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, een sterke persoonlijkheid, gevoel voor humor en een flexibele instelling complementeren je persoonlijke profiel.

Wat wij je bieden?

 • Een professionele werkomgeving waarin plezier, passie en groei centraal staan
 • Een steile leercurve. Periodieke ontwikkeldagen en werksessies met collega’s voor persoonlijke en professionele groei.
 • Een geweldig team om mee samen te werken dat bestaat uit gedreven en enthousiaste collega’s
 • Marktconform salaris en bonus
 • Een lease auto, telefoon en laptop
 • Flexibele werkomgeving bij de klant, thuis of op kantoor
Hebben we iets in je losgemaakt?
Kiezen voor Nieuwhuis Consult betekent kiezen voor gezamenlijke groei. Werken aan jezelf, aan persoonlijk en zakelijk succes voor alle betrokkenen. Mooie woorden? Absoluut. Maar niet te mooi om waar te zijn. Maken we wat bij je los? Een gevoel van herkenning? Drang om te doen? Reageer dan! Als het klikt, kunnen we er samen ongetwijfeld iets moois van maken.Bel of mail met Eddy Nieuwhuis: tel. 0541-661024 of e-mail: e.nieuwhuis@nieuwhuisconsult.nl.

Stage bij Nieuwhuis Consult

Wil jij je tijdens je studie professioneel ontwikkelen? Heb je ambitie, daadkracht en energie? Denk dan eens aan een stage bij Nieuwhuis Consult!
Stagemogelijkheden
Een stage bij Nieuwhuis Consult biedt jou de kans om kennis te maken met onze organisatie. De diversiteit van ons bedrijf zorgt dat jij ook een heel afwisselende stage loopt. Je werkt mee op onze afdeling opleidingen, ondersteunt de adviseurs bij het uitwerken van hun adviestraject en maakt alle onderdelen van de bedrijfsvoering mee. Een ding is zeker: voor talentvolle studenten liggen er talloze uitdagende mogelijkheden!
Onze stage is erop gericht je kennis en vaardigheden toe te passen in de dagelijkse praktijk. Je kunt meewerken in de dynamiek van onze organisatie, werken aan een project, onderzoek doen of een combinatie van deze werkzaamheden. Tijdens jouw stage word je uitstekend begeleid door een van onze ervaren medewerkers zodat je het beste uit jezelf en Nieuwhuis Consult kunt halen.
Ben je op zoek naar een stage op commercieel gebied? Ben je bereid om je handen uit de mouwen te steken binnen een jong en informeel team en wil je een bijdrage leveren aan ons werk, dan nodigen wij jou uit om te solliciteren.
Meer weten over stages binnen Nieuwhuis Consult?
Stuur je motivatie met cv naar info@nieuwhuisconsult.nl. Vermeld hierbij welke opleiding je volgt en welke eisen er aan je stageopdracht worden gesteld.

Informatie aanvragen

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet

CTO Platform 161

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen

EHS-coördinator Saint Gobain

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic

CEO Graficom

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap

General Manager Prince Technologies

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema

Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

Wij werken voor: