Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

RIE Brandweer

Brandweer Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Op grond van de Arbowet zijn alle bedrijven en instellingen verplicht een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) uit te voeren. Voor brandweerorganisaties betekent dit dat niet alleen de “koude” aspecten dienen te worden geïnventariseerd, maar ook de “warme”. Een brandweer organisatie kent daarnaast veel specialismen, elk met specifieke werkzaamheden en risico’s. Naast de “koude” en “warme” RI&E kan Nieuwhuis Consult u ondersteunen bij het opstellen van de verdiepende RI&E’s en specialisaties binnen de brandweer organisatie.

Offerte aanvragen Brochure downloaden Contact opnemen

Koude RI&E

De “koude” RIE kan worden beschouwd als de traditionele RIE, zoals deze ook voor andere organisaties wordt uitgevoerd. Voor de koude RIE wordt gebruik gemaakt van een door Nieuwhuis Consult ontwikkelde methode, die is gebaseerd op de ISAB-II methode.

Lees meer over de koude RI&E.

Warme RI&E

De warme RIE heeft betrekking op de risicobeheersing bij repressief optreden.

Voor de warme RIE wordt gebruik gemaakt van de methode van de NVBR “Leidraad Inventarisatie Veiligheidsaspecten bij repressief optreden” en de vragenlijst van Brandweer Nederland (april 2015). Ook deze methode is in de loop der jaren door Nieuwhuis Consult aangevuld. Nieuwhuis Consult heeft dit instrument verder door ontwikkeld in samenwerking met diverse brandweerposten en veiligheidsregio’s in een online vragenlijst. U heeft daarmee een praktische vragenlijst in handen waarbij er ook aandacht is voor actuelere thema’s en belangrijke actuele aspecten.

Lees meer over de “warme” RI&E

In het kort

 • specialistische risico-inventarisatie en -evaluatie voor brandweerkorpsen
 • warme en koude RIE
 • natte RIE
 • verdiepingen mogelijk
Offerte aanvragen

Persoonlijk contact

Meer weten? Of heeft u vragen? Neem hiervoor gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

0541 661024
info@nieuwhuisconsult.nl Contact opnemen

Waarom Nieuwhuis Consult?

 • Deskundige ondersteuning
 • Ontzorgen waar mogelijk
 • Strak projectmanagement
 • 100 % score bij certificering
 • Praktische oplossingen
 • Focus op verbeteren
 • Gratis oriënterend gesprek
 • Hoge klantwaardering: 9,2

Verdiepende RI&E’s

De verdiepende RI&E betreft de RI&E voor specialismen, specifieke werkzaamheden of specifieke onderwerpen. Te denken valt aan:

Advies van Nieuwhuis Consult

Met een door Nieuwhuis Consult opgestelde brandweer RI&E heeft u een praktisch instrument in handen waarmee u grip krijgt op de risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn in uw brandweer organisatie. De risico’s worden geïnventariseerd door een ervaren adviseur met kennis van de arbeidsomstandigheden bij brandweer organisaties, waarbij tegelijkertijd aandacht wordt besteed aan de actuele thema’s bij de brandweer. Aan de hand van het praktische plan van aanpak kunnen ongevallen, ziekteverzuim en schades teruggedrongen worden. Onze aanpak is altijd maatwerk.

Samengevat

 • specialistische risico-inventarisatie en -evaluatie voor brandweerkorpsen
 • warme en koude RIE
 • natte RIE
 • verdiepingen mogelijk

De kosten van een RI&E zijn afhankelijk van werkzaamheden en grootte van de organisatie. Neem contact op voor een vrijblijvend prijsvoorstel.

Ervaringen

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

Informatie aanvragen

Over het adviestraject RIE Brandweer