Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

Stoffenmanager – blootstellingsbeoordeling gevaarlijke stoffen

Stoffenmanager - blootstellingsbeoordeling gevaarlijke stoffen

De Stoffenmanager is een instrument waarmee een kwantitatieve schatting gemaakt kan worden van de blootstelling van gevaarlijke stoffen via de ademhaling. Bij een juiste toepassing zijn metingen niet noodzakelijk. Dit is mogelijk doordat de Stoffenmanager gebruik maakt van een grote database met de resultaten van daadwerkelijke metingen.

Offerte aanvragen Brochure downloaden Contact opnemen

Ondersteuning bij gebruik van Stoffenmanager

Door uw eigen gegevens goed in te vullen kan de Stoffenmanager deze aan de bestaande metingen relateren en een schatting maken. Deze schatting is vervolgens uw basis om, wanneer nodig, de juiste maatregelen te nemen. Overigens zijn er via de site van de Stoffenmanager meer mogelijkheden dan de kwantitatieve blootstellingsbeoordeling via de ademhaling. Echter, alleen deze module is op dit moment door de Arbeidsinspectie geaccepteerd als volledige blootstellingsbeoordeling. De Stoffenmanager vindt u via www.stoffenmanager.nl

Nieuwhuis Consult ondersteunt u bij het gebruik van stoffenmanager. We bieden kennis voor goede risicobeoordelingen en ontzorgen u bij het complete inventarisatietraject in Stoffenmanager.

Waarom Stoffenmanager?

Gezond en veilig werken met gevaarlijke stoffen is complex. Door continue verandering in wet- en regelgeving, werkpleksituatie en productsamenstelling is actief of compliant stoffenmanagement moeilijk. Stoffenmanager is de praktische brug tussen abstracte wet- en regelgeving en naleving ervan. Stoffenmanager brengt orde en biedt inzicht door alle relevante kennis en informatie te structureren.

De Arbeidsinspectie accepteert de kwantitatieve blootstellingsbeoordeling als een methode om de blootstelling aan gevaarlijke stoffen op de werkplek te evalueren. Ook wordt dit deel van de tool aanbevolen in de Europese REACH Guidance.

In het kort

 • schatting van blootstelling aan gevaarlijke stoffen
 • begeleiding bij invullen Stoffenmanager
 • conform eisen arbeidsinspectie
Offerte aanvragen

Persoonlijk contact

Meer weten? Of heeft u vragen? Neem hiervoor gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

0541 661024
info@nieuwhuisconsult.nl Contact opnemen

Waarom Nieuwhuis Consult?

 • Deskundige ondersteuning
 • Ontzorgen waar mogelijk
 • Strak projectmanagement
 • 100 % score bij certificering
 • Praktische oplossingen
 • Focus op verbeteren
 • Gratis oriënterend gesprek
 • Hoge klantwaardering: 9,2

Risicobeoordeling gevaarlijke stoffen door Nieuwhuis Consult

Nieuwhuis Consult heeft alle kennis in huis om uw risicobeoordeling van de gevaarlijke stoffen aan de huidige wetgeving te laten voldoen. Wij bieden kennis van de praktijk om de risicobeoordeling met Stoffenmanager op een goede manier uit te voeren. U kunt er ook voor kiezen om zelf de inventarisatie uit te voeren, terwijl wij over uw schouder meekijken en de toetsing uitvoeren.

Samengevat

 • schatting van blootstelling aan gevaarlijke stoffen
 • begeleiding bij invullen Stoffenmanager
 • conform eisen arbeidsinspectie

Interesse? Vraag ons om nadere informatie via info@nieuwhuisconsult.nl, telefoonnummer 0541-661024 of vraag een offerte aan.

Ervaringen

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

Informatie aanvragen

Over het adviestraject Stoffenmanager – blootstellingsbeoordeling gevaarlijke stoffen