Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

VCA-certificering

VCA-certificering

VCA-certificering

Daar waar werk uitbesteed wordt is het VCA-certificaat dé norm voor veilig werken. VCA staat voor VGM (Veiligheid Gezondheid Milieu) Checklist Aannemers. Wij bieden het complete traject tot VCA-certificering, inclusief VCA-handboek en intensieve ondersteuning. De risico-inventarisatie en -evaluatie is optioneel.

VCA*, VCA** en VCA petrochemie

Vanaf 2008 is er naast VCA* en VCA* certificering, nu ook de mogelijkheid tot VCA petrochemie certificering. VCA is met name gericht op de eisen op de werkvloer. VCA kent daarboven een aantal organisatie-eisen en een aantal aanvullende vragen. VCA petrochemie komt overeen met VCA, met dien verstande dat een aantal aanvullende vragen verplicht zijn gesteld.

Hoe werkt VCA-certificering?

Om VCA-gecertificeerd te worden, moeten de medewerkers een VCA-cursus volgen en moet u voldoen aan de vragen in de VCA-checklist. De vragen die hier in staan hebben betrekking op Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) en moet u positief kunnen beantwoorden. Maar u moet dit ook kunnen aantonen! Middels een VCA-handboek beschrijft u de veiligheidsprocedures in uw bedrijf om aan de VCA-checklist te voldoen. Een onafhankelijke instantie beoordeelt uw bedrijf en reikt het VCA-certificaat uit. Een gecertificeerd VCA-systeem biedt uw bedrijf de volgende voordelen: u voldoet tevens aan de verplichtingen vanuit de Arbo-wet veiligheidsbewustzijn bij medewerkers betere organisatie t.a.v. werken op locatie 'in business' blijven bij opdrachtgevers die VCA eisen Om het VCA-certificaat te behalen hoeft u dit wiel niet opnieuw uit te vinden. Dat hebben wij al voor u gedaan. Door het doorlopen van een strak stappenplan zetten wij een goed werkend, maar zeer praktisch VCA-systeem neer in uw organisatie. Nieuwhuis Consult heeft een ruime ervaring in diverse branches.

Stappenplan tot VCA-certificering

Wij begeleiden u op basis van het volgende stappenplan naar het VCA-certificaat:

Stap 1. Nulmeting en plan van aanpak

Door middel van een Quick scan op uw bedrijf krijgt u inzicht in de eisen van de VCA en in hoeverre u op dit moment al voldoet aan de eisen. Resultaat van deze nulmeting is een plan van aanpak, waarin de verdere activiteiten worden vastgelegd om het VCA-certificaat te behalen. Desgewenst wordt in deze fase ook de wettelijk verplichte risico-inventarisatie en -evaluatie uitgevoerd.

Stap 2. VCA-handboek

Het VCA-handboek verzorgen wij geheel voor u. Onze consultant bespreekt met u de benodigde procedures, instructies en formulieren en snijdt ze op maat voor uw bedrijf. Ons uitgangspunt hierbij is: zo praktisch mogelijk. De beste procedures passen op 1 A4tje.

Stap 3. Implementatie

Het in de praktijk brengen van VCA is minstens zo belangrijk als het beschrijven van het VCA-handboek. Onze adviseur is uw coach bij het in de praktijk brengen van het VCA-systeem.

Stap 4. Proefaudit

Nadat het VCA-systeem is ingevoerd controleert onze adviseur of het systeem goed werkt in de praktijk. Dit is tevens een goede voorbereiding op de certificeringsaudit. Als de proefaudit positief is, wordt de certificerende instantie uitgenodigd voor de VCA-certificering.

Contact

Wij bieden u complete begeleiding tot VCA-certificering volgens bovenstaande stappenplan. Na een oriënterend gesprek zenden wij u graag een op maat gesneden offerte. Neemt u contact met ons op via het contactformulier of via telefoonnummer 0541 - 661024.

Offerte aanvragen

Ervaringen

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

Informatie aanvragen

Over het adviestraject VCA-certificering

[recaptcha]