Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

ISO 26000 scan

ISO 26000 scan

Met de ISO 26000 scan geeft u handen en voeten aan uw MVO-beleid. Vertaal de 3 P's naar concrete doelstellingen voor uw organisatie.

Inleiding ISO 26000

Er is bij veel organisaties behoefte aan handreikingen en richtlijnen. De laatste jaren is daar ook in ISO-verband over nagedacht en is er internationale overeenstemming over aan het ontstaan. De ISO 26000 heeft als doel het bedrijfsleven en andere organisaties te ondersteunen bij het geven van invulling aan MVO. Deze richtlijn beschrijft de aanpak die een organisatie kan kiezen. Zowel het proces als de inhoud komen uitgebreid aan de orde. Onderwerpen zijn onder andere fundamentele principes, zoals transparantie, ethisch gedrag en MVO-kernonderwerpen, bijvoorbeeld milieu, ’fair operating practices’ en mensenrechten. Daarnaast komt het wereldwijde begrippenkader voor MVO aan bod. Ook biedt ISO 26000 een raamwerk voor implementatie van internationale principes/conventies op het terrein van MVO.

Achtergrond

ISO 26000 geeft richtlijnen voor de MVO-thema’s: • Behoorlijk bestuur (organizational governance), • Mensenrechten (human rights), • Arbeidsomstandigheden (labour practices), • Milieu (the environment), • Eerlijk handelen (fair operating practices), • Consumentenbelangen (consumer issues), • Maatschappelijke betrokkenheid en ontwikkeling, • (Community involvement en development).

Werkwijze

De ISO 26000 scan maakt in een kort tijdsbestek inzichtelijk hoe uw onderneming presteert op het gebied van MVO.

Doel

Interne bedrijfsanalyse waarmee het bedrijf inzicht krijgt in de bedrijfsprestaties op gebied van MVO of duurzaamheid, bekeken voor alle bedrijfsprocessen zoals inkoop, productie en verkoop. Tevens externe analyse van de kijk van stakeholders op de activiteiten van uw bedrijf en wat zij in de toekomst van uw bedrijf verwachten.

Meer weten? Neem contact met ons op middels onderstaand contactformulier of bel 0541-661024

Offerte aanvragen

Ervaringen

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

Informatie aanvragen

Over het adviestraject ISO 26000 scan

[recaptcha]