Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

MVO Prestatieladder

MVO Prestatieladder

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), neemt een steeds belangrijker plaats in onze samenleving. Vanuit de maatschappij en vanuit de overheid groeit de vraag naar bedrijven die bewust bezig zijn met de impact van hun activiteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering. Dit wordt ook wel aangeduid met People, Planet en Profit. Duurzaam ondernemen heeft letterlijk de toekomst.

Wereldwijd is er een groeiend besef een invulling te geven aan het onderdeel duurzaam ondernemen, maar er was tot voor kort geen duidelijke norm. Vanaf 2010 is er een nieuwe norm op het gebied van MVO en duurzaam ondernemen, namelijk de MVO prestatieladder.

MVO Prestatieladder; de nieuwe norm om MVO inspanningen te meten en inzichtelijk te maken. De basis voor deze norm is de ISO 26000. Bedrijven die zich met hun bedrijfsvoering richten op duurzaamheid kunnen dit met de MVO Prestatieladder inzichtelijk en aantoonbaar maken.

Offerte aanvragen Brochure downloaden Contact opnemen

Wat is MVO Prestatieladder?

Vanuit het bedrijfsleven is er een groeiende vraag om inspanningen op het gebied van MVO meetbaar en inzichtelijk te maken, op een objectieve wijze. Daarnaast heeft de overheid zichzelf een duurzame bedrijfsvoering opgelegd en gaat geleidelijk aan over tot 100% duurzaam inkopen. Bedrijven die met de overheid werken, moeten aan kunnen tonen dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen. De MVO Prestatieladder, met het bijbehorende certificaat, voorziet hierin.

In de MVO prestatieladder zijn 33 indicatoren vastgesteld. De indicatoren richten zich op de volledige bedrijfsvoering van een bedrijf. De indicatoren zijn verder onderverdeeld in 5 tredes.

De MVO Prestatieladder bestaat uit 5 tredes. Trede 1 en 2 gelden als eerste opstap om door te groeien naar trede 3. Trede 3 leidt tot een algemeen door de branche en stakeholders aanvaarde uitwerking van de indicatoren. Vanaf trede 3 kunnen organisatie doorgroeien naar trede 4 en 5 door de indicatoren specifieker uit te werken en in te vullen.

Advies en begeleiding bij MVO

Nieuwhuis Consult biedt diensten die uw inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen inzichtelijk maken. Met behulp van deze diensten zien uw stakeholders hoe u zich op dit gebied inzet. Vooraf wordt vastgesteld op welk niveau de organisatie zich wil laten certificeren en zich verder wil ontwikkelen volgens de stappen van de MVO prestatieladder. Wij begeleiden vervolgens het gehele traject tot een certificering en begeleiden organisaties bij de invulling van eisen.

Naast de MVO Prestatieladder biedt Nieuwhuis Consult de volgende diensten op het gebied van MVO en duurzaam ondernemen.

 • Introductietraining MVO prestatieladder
 • CO2 footprint

Neem contact met ons op om uw specifieke MVO vraagstuk te bespreken.

Offerte aanvragen Brochure downloaden Contact opnemen

In het kort

 • MVO inzichtelijk maken
 • 33 indicatoren verdeeld over 5 tredes
 • Advies en begeleiding bij MVO
Offerte aanvragen

Persoonlijk contact

Meer weten? Of heeft u vragen? Neem hiervoor gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

0541 661024
info@nieuwhuisconsult.nl Contact opnemen

Waarom Nieuwhuis Consult?

 • Deskundige ondersteuning
 • Ontzorgen waar mogelijk
 • Strak projectmanagement
 • 100 % score bij certificering
 • Praktische oplossingen
 • Focus op verbeteren
 • Gratis oriënterend gesprek
 • Hoge klantwaardering: 9,2

Samengevat

 • MVO inzichtelijk maken
 • 33 indicatoren verdeeld over 5 tredes
 • Advies en begeleiding bij MVO

Vraag naar de mogelijkheden via info@nieuwhuisconsult.nl of bel naar 0541-661024.

Ervaringen

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

Informatie aanvragen

Over het adviestraject MVO Prestatieladder