Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

CO2 footprint

CO2 footprint

Bij het in kaart hebben van de milieubelasting speelt de CO2 footprint een toenemende rol van betekenis. Middels inventarisatie en berekening helpt Nieuwhuis Consult u om deze CO2 footprint zorgvuldig in kaart te brengen conform het GHG-protocol.

Achtergrond CO2 Footprint

De term footprint wordt gebruikt om de impact te meten van menselijke activiteiten op de aarde. De CO2-footprint geeft inzicht in de hoeveelheden uitgestoten broeikasgassen, gemeten in kg. CO2. Milieu staat bij steeds meer bedrijven hoog op de agenda. Opdrachtgevers en klanten worden steeds kritischer ten aanzien van milieu. Om het onderwerp milieu concreet te maken laten steeds meer bedrijven jaarlijks een CO2-footprintberekening uitvoeren. Op basis van de inzichten vanuit de CO2-footprint kunnen vervolgens verbeteracties worden ingepland. Een grondige analyse van het huidige energieverbruik is immers een eerste stap om doelstellingen voor reductie en vergroening te formuleren.

Nieuwhuis Consult kan voor u de CO2-berekening uitvoeren. Hierbij wordt de CO2-uitstoot als gevolg van uw energiegebruik op het gebied van kantoor / huisvesting , transport en eventuele specifieke verbruiken.

Voor complexere CO2-footprintberekeningen leveren wij maatwerk. Hierbij valt te denken aan een gedetailleerdere analyse van kantoor verbruiken (inclusief papierverbruik, afval, etc.).

Werkwijze CO2 Footprint

Wilt u een CO2-footprintberekening laten uitvoeren, of wilt u meer weten? Vul hieronder het contactformulier in of bel 0541-661024.

Offerte aanvragen

Ervaringen

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

Informatie aanvragen

Over het adviestraject CO2 footprint

[recaptcha]