Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

Groenkeur

Groenkeur

Groenkeur is een zorgsysteem en een externe waarborg voor kwaliteit. De ondernemer die het keurmerk draagt onderscheidt zich van concurrenten. De klant weet dat hij een kwaliteit inhuurt, iemand die maatwerk levert.

Offerte aanvragen Brochure downloaden Contact opnemen

Kwaliteit in de groene sector krijgt een naam: Groenkeur

Betrouwbare professionals die de groene ruimte vormgeven en beheren, hebben nu een gezamenlijk kwaliteitsteken: Groenkeur. Dit keurmerk versterkt het eigen gezicht van de sector en verbetert het imago van de branche bij de klant. Maar Groenkeur is meeromvattend. Sinds 25 september 2003 is de beoordelingsrichtlijn (BRL) voor Tuinaanleg en Tuinonderhoud (hovenierswerkzaamheden) van kracht. Deze richtlijn, die afgeleid is van de alom bekende ISO 9001-norm bevat eisen waar hoveniersbedrijven aan moeten voldoen om in aanmerking te komen voor het Groenkeurcertificaat. Voordeel ten opzichte van de ISO 9001-norm is dat de BRL praktischer van opzet is en exact aansluit op de hoveniersbranche. Dus zonder onnodige ballast.

Heeft u al een kwaliteitsmanagementsysteem?

Wanneer u al werkt met een kwaliteitsmanagementsysteem dan heeft u de basis voor het Groenkeur-systeem al liggen. Het is voor u te volgen traject zal aanzienlijk korter zijn. Op basis van een Quick scan herschrijven wij uw bestaande handboek om aan de eisen uit Groenkeur te voldoen. Dit handboek spreekt onze consultant met u door, waarna eventuele kleine aanpassingen in het handboek worden doorgevoerd en het systeem in principe certificeerbaar is. Uiteraard moet u de certificerende instantie aantoonbaar maken dat u reeds 3 maanden met het systeem gewerkt hebt. Hierin begeleiden wij u uiteraard.

In het kort

 • Kwaliteit in de Groensector
 • Afgeleide van ISO 9001
 • Begeleiding en advies bij behalen van certificering
Offerte aanvragen

Persoonlijk contact

Meer weten? Of heeft u vragen? Neem hiervoor gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

0541 661024
info@nieuwhuisconsult.nl Contact opnemen

Waarom Nieuwhuis Consult?

 • Deskundige ondersteuning
 • Ontzorgen waar mogelijk
 • Strak projectmanagement
 • 100 % score bij certificering
 • Praktische oplossingen
 • Focus op verbeteren
 • Gratis oriënterend gesprek
 • Hoge klantwaardering: 9,2

Stappenplan Groenkeur

Om een Groenkeur-systeem op te zetten hoeft u niet opnieuw het wiel uit te vinden. Nieuwhuis Consult heeft een ruime ervaring in de hoveniersbranche. Wij begeleiden u op basis van het volgende stappenplan naar het Groenkeur-certificaat:

1. Nulmeting en plan van aanpak

Door middel van een Quick scan op uw bedrijf krijgt u inzicht in de eisen van de BRL en in hoeverre u op dit moment al voldoet aan de eisen. Resultaat van deze nulmeting is een plan van aanpak, waarin de verdere activiteiten worden vastgelegd om het Groenkeur-certificaat te behalen.

2. Kwaliteitshandboek

Het kwaliteitshandboek verzorgen wij geheel voor u. Onze consultant bespreekt met u de benodigde procedures, instructies en keuringsformulieren en snijdt ze op maat voor uw bedrijf. Ons uitgangspunt hierbij is: zo praktisch mogelijk.

3. Instructie personeel

Uw medewerkers worden geïnstrueerd over veranderingen in werkwijzen en procedures in een tweetal sessies.

4. Implementatie

Onze consultant is uw coach bij het in de praktijk brengen van het kwaliteitssysteem.

5. Proefaudit

Nadat het systeem is ingevoerd controleert onze consultant of het systeem goed werkt in de praktijk. Als dit positief is, wordt de certificerende instantie uitgenodigd.

Samengevat

 • Kwaliteit in de Groensector
 • Afgeleide van ISO 9001
 • Begeleiding en advies bij behalen van certificering

Wij bieden u complete begeleiding volgens de bovenstaande stappenplannen. Na een oriënterend gesprek op uw bedrijf zenden wij u graag een op maat gesneden offerte.

Ervaringen

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

Informatie aanvragen

Over het adviestraject Groenkeur