Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

IFS – International Food Standard

IFS – International Food Standard

De International Food Standard (IFS) is opgezet door de Duitse retailers. In principe is IFS de Duits/Franse tegenhanger van de Engelse BRC standaard. Net als bij BRC vereist IFS ook dat er een kwaliteitssysteem aanwezig is, HACCP wordt toegepast en dat omgeving, product, proces en personeel in het systeem zijn opgenomen.

Achtergrond

Het belangrijkste verschil tussen BRC en IFS zit in het audit protocol en de specifieke eisen die aan het inkoopproces worden gesteld.

  • Een IFS certificaat biedt uw organisatie de volgende voordelen:
  • “Licence to sell”, (Duitse/Franse) supermarkten eisen het certificaat steeds vaker;
  • Efficiënter werken, volgens een heldere structuur die in grote lijnen voldoet aan het ISO 9001:2000 en HACCP-systeem;

Werkwijze

De IFS is een algemene standaard, de IFS-norm is namelijk voor alle sectoren geschikt. Er worden namelijk geen specifieke eisen gesteld voor bepaalde schakels in de keten of voor bepaalde productgroepen. De algemene eisen van de IFS norm worden voor u als leverancier middels een kwaliteitshandboek door Nieuwhuis Consult ingevuld. We toetsen uw huidige werkwijze en/of kwaliteitssysteem aan de IFS criteria en breiden dit uit met de normeisen van IFS. Een onafhankelijke instantie beoordeelt uw bedrijf en reikt het certificaat uit. Het leveren van aantoonbare kwaliteit en voedselveiligheid, waarbij de klant centraal staat; Minder kans op fouten waardoor recall acties worden voorkomen, door het werken met werkinstructies en uitvoeren van inspecties.

Nieuwhuis Consult kan uw systeem onafhankelijk beoordelen en u informeren over het te volgen traject voor de IFS certificering. Uiteraard kan Nieuwhuis Consult ook het gehele traject naar IFS certificering toe begeleiden, inclusief HACCP voedselveiligheidssysteem.

Meer weten? Vul hieronder het contactformulier in of bel 0541-661024.

Offerte aanvragen

Ervaringen

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

Informatie aanvragen

Over het adviestraject IFS – International Food Standard

[recaptcha]