Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

BRL SIKB 2100

BRL SIKB 2100

BRL SIKB 2100 en protocol 2101 beschrijft de uitvoering en eisen aan mechanisch boren. Verticale mechanische boringen mogen vanaf 1 januari 2011 alleen nog worden uitgevoerd door erkende bedrijven. In Nederland worden veel verticale boringen in de bodem in Nederland geplaatst voor milieuonderzoek, waterwinning en aanleg van WKO systemen. Om de bodem en het grondwater te beschermen moet dit verantwoord worden uitgevoerd.

Achtergrond BRL SIKB 2100

De BRL SIKB 2100 en protocol 2101 stelt eisen aan de kwaliteit van het boorproces zodat waterkerende lagen juiste worden hersteld en er geen milieuproblemen ontstaan.

Met deze BRL kunnen een groot aantal boortechnieken worden gecertificeerd zoals (holle) avegaar, counterflush, kernboring, pulsboring, spoelboring, zuigboring (met of zonder luchtshift), roterend sonische boring en slagboring.

Aanpak BRL SIKB 2100

Om een BRL SIKB 2100-systeem op te zetten hoeft u niet opnieuw het “wiel” uit te vinden. Nieuwhuis Consult heeft een ruime ervaring in de installatietechniek. Wij begeleiden u op basis van het volgende stappenplan naar het BRL SIKB 2100-certificaat:

Stap 1. Nulmeting en plan van aanpak

Door middel van een Quick scan op uw bedrijf krijgt u inzicht in de eisen van de BRL SIKB 2100 en in hoeverre u op dit moment al voldoet aan de eisen. Resultaat van deze nulmeting is een plan van aanpak, waarin de verdere activiteiten worden vastgelegd om het certificaat te behalen.

Stap 2. Kwaliteitshandboek

Het kwaliteitshandboek verzorgen wij geheel voor u. Onze consultant bespreekt met u de benodigde procedures, instructies en keuringsformulieren en snijdt ze op maat voor uw bedrijf. Ons uitgangspunt hierbij is: zo praktisch mogelijk.

Stap 3. Instructie personeel

Uw medewerkers worden geïnstrueerd over veranderingen in werkwijzen en procedures in een tweetal sessies.

Stap 4. Implementatie

Onze consultant is uw coach bij het in de praktijk brengen van het kwaliteitssysteem.

Stap 5. Proefaudit

Nadat het systeem is ingevoerd controleert onze consultant of het systeem goed werkt in de praktijk. Als dit positief is, wordt de certificerende instantie uitgenodigd.

Kosten Wij bieden u complete begeleiding volgens de bovenstaande stappenplannen. Na een oriënterend gesprek op uw bedrijf zenden wij u graag een op maat gesneden offerte.

Offerte aanvragen

Ervaringen

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

Informatie aanvragen

Over het adviestraject BRL SIKB 2100

[recaptcha]