Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

Afvalpreventieonderzoek

Afvalpreventieonderzoek

Afvalpreventieonderzoek

Afvalpreventie leidt tot een zuinig gebruik van grond- en hulpstoffen. In feite komt het neer op het verbeteren van de efficiency. In veel bedrijven liggen nog volop kansen om met afvalpreventie milieu- en financieel voordeel te boeken. Overige voordelen zijn verbetering van het imago van de organisatie en een betere relatie met de overheid.

Vragen die tijdens een afvalpreventieonderzoek worden beantwoord zijn: of er binnen uw bedrijf geen onnodig afval ontstaat? Of u een volledig overzicht heeft van de kosten van afvalstromen?

Achtergrond afvalpreventieonderzoek

Tijdens de productie en de uitvoering ontstaat afval en / of uitval. Het ontstaan van afval en / of uitval is over het algemeen een kostbare bezigheid. Afval en / of uitval kost grondstoffen, energie, machine-uren, personeelsuren en levert niets op. Integendeel, het afvoeren van of het verwerken van afval kost ook nog weer geld. Het ontstaan van afval is bij veel organisatie een belangrijk milieuaspect. Het voorkomen van afval levert dus financiële winst, maar ook winst op het gebied van milieu op.

Werkwijze

Een snelle en effectieve manier om een inschatting te maken van het besparingspotentieel is een zogenaamde 'preventie quick scan'. Tijdens deze quick-scan wordt uw hele organisatie door Nieuwhuis Consult doorgelicht op kansgebieden voor kostenbesparing door afvalpreventie. De Nederlandse overheid stimuleert onderzoeken op het gebied van afvalpreventie. Uiteraard zal Nieuwhuis Consult voor u onderzoeken of u gebruik kunt maken van bestaande subsidiemogelijkheden.

Meer weten? Vul hieronder het contactformulier in of bel 0541-661024.

Offerte aanvragen

Ervaringen

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

Informatie aanvragen

Over het adviestraject Afvalpreventieonderzoek

[recaptcha]