Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

VKL – Voedsel Kwaliteit Loonwerk

VoedselKwaliteit Loonwerk

De norm VoedselKwaliteit Loonwerk is een norm op het gebied van voedselveiligheid in het agrarisch loonwerk in alle gewassen. VKL dekt voor agrarisch loonwerk alle eisen uit de voedselveiligheidscertificaten akkerbouw af en ook de voedselveiligheidseisen uit EurepGap. Wij bieden het complete traject tot VKL-certificering, inclusief VCA-handboek en intensieve ondersteuning.

Offerte aanvragen Brochure downloaden Contact opnemen

Stappenplan tot VKL

Klanten van loonwerkers die inmiddels al beschikken over één of meer voedselveiligheidscertificaten (per gewas en/of EurepGap) moeten kunnen aantonen dat de door hen ingeschakelde loonwerker voldoet aan dezelfde eisen.

Om het VKL-certificaat te behalen hoeft u dit wiel niet opnieuw uit te vinden. Dat hebben wij al voor u gedaan. Door het doorlopen van een strak stappenplan zetten wij een goed werkend, maar zeer praktisch VKL-systeem neer in uw organisatie. Nieuwhuis Consult heeft een ruime ervaring in diverse branches.

De norm VoedselKwaliteit Loonwerk heeft als primair doel de voedselkwaliteit te waarborgen door te voorkomen dat activiteiten die loonbedrijven uitvoeren, schade kunnen toebrengen.

Wij begeleiden u op basis van het volgende stappenplan naar het VKL-certificaat:

Stap 1. Nulmeting en plan van aanpak

Door middel van een Quick scan op uw bedrijf krijgt u inzicht in de eisen van de VKL en in hoeverre u op dit moment al voldoet aan de eisen. Resultaat van deze nulmeting is een plan van aanpak, waarin de verdere activiteiten worden vastgelegd om het certificaat te behalen.

Stap 2. VKL-handboek

Het VKL-handboek verzorgen wij geheel voor u. Onze consultant bespreekt met u de benodigde procedures, instructies en formulieren en snijdt ze op maat voor uw bedrijf. Ons uitgangspunt hierbij is: zo praktisch mogelijk. De beste procedures passen op 1 A4tje.

Stap 3. Implementatie

Het in de praktijk brengen van VKL is minstens zo belangrijk als het beschrijven van het VKL-handboek. Onze adviseur is uw coach bij het in de praktijk brengen van het VKL-systeem.

Stap 4. Proefaudit

Nadat het VKL-systeem is ingevoerd controleert onze adviseur of het systeem goed werkt in de praktijk. Dit is tevens een goede voorbereiding op de certificeringsaudit. Als de proefaudit positief is, wordt de certificerende instantie uitgenodigd voor de VKL-certificering.

In het kort

 • waarborgen van voedselkwaliteit
 • eisen aan loonwerkers
 • deskundig advies van onze specialisten
Offerte aanvragen

Persoonlijk contact

Meer weten? Of heeft u vragen? Neem hiervoor gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

0541 661024
info@nieuwhuisconsult.nl Contact opnemen

Waarom Nieuwhuis Consult?

 • Deskundige ondersteuning
 • Ontzorgen waar mogelijk
 • Strak projectmanagement
 • 100 % score bij certificering
 • Praktische oplossingen
 • Focus op verbeteren
 • Gratis oriënterend gesprek
 • Hoge klantwaardering: 9,2

Samengevat

 • waarborgen van voedselkwaliteit
 • eisen aan loonwerkers
 • deskundig advies van onze specialisten

Wij bieden u complete begeleiding tot certificering volgens bovenstaande stappenplan. Na een oriënterend gesprek zenden wij u graag een op maat gesneden offerte. Meer weten? Vul hieronder het contactformulier in of bel 0541-661024.

Ervaringen

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

Informatie aanvragen

Over het adviestraject VKL – Voedsel Kwaliteit Loonwerk