Inloggen

Wachtwoord opvragen
Nieuwhuis Consult

VCA 2017/6.0 – Overzicht van de wijzigingen

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Wat verandert er in de nieuwe versie van VCA?

De nieuwe versie VCA 2017/6.0 is al enige tijd in gebruik. Vanaf 2 oktober 2019 worden alle initiële audits uitgevoerd op basis van de nieuwe versie van de norm. Per 2 oktober 2021 moeten alle VCA certificaten zijn omgezet naar de nieuwe norm.

Wat is er nou daadwerkelijk veranderd ten opzichte van de voorgaande versie? En wat betekent dit voor u? Nieuwhuis Consult heeft de wijzigingen schematisch voor u op een rij gezet.

Inhoudelijke wijzigingen in de norm

De tijdsbesteding door certificatie-instelling is grofweg ongewijzigd.  Inhoudelijk zijn er wel enkele wijzigingen. Hieronder zijn deze weergeven:

Inhoudelijke wijzigingen norm

Wijziging externe audit en contact certificerende instantie

Wijziging ten aanzien van de risico-inventarisatie (RI&E)

Advies van Nieuwhuis Consult

De specialisten van Nieuwhuis Consult werken volgens de nieuwe versie VCA 2017/6.0 en beheersen alle ins en outs van de nieuwste versie van deze norm. Heeft u hulp nodig bij het opzetten op updaten van uw VCA systeem? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan. Ook ondersteunen we bij het uitvoeren en toetsen van een risico-inventarisatie en -evaluatie. De toetsing door een onafhankelijke kerndeskundige organiseren we graag voor u.

Ervaringen

"Nieuwhuis Consult was a great help for implementing our ISMS ; the consultant successfully managed to adapt the complex ISO 27001 requirements into something our company could easily work with. "

Cyril Mallet - CTO Platform 161

"De praktische aanpak van het ISO 27001 traject was precies wat we nodig hadden."

Goran Grcic - CEO Graficom

"Al meer dan 15 jaar is Nieuwhuis Consult onze betrouwbare partner op het gebied van veiligheid van ons materieel"

Remko Vriezema - Hoofd werkplaatsen Twente Milieu

"Het was een leerzaam en leuk traject! Zowel in je adviezen als in de training weet je mijn aandacht goed vast te houden, mijn complimenten!"

Karin van Veen - EHS-coördinator Saint Gobain

"Bedankt voor je kundige advies, ondersteuning en prettige samenwerking in het traject dat we gehad hebben om tot de ISO13485:2016 certificering te komen."

Bert Raap - General Manager Prince Technologies